2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Sport

Kihirdették a párizsi olimpiára menő magyar női vízilabda-válogatott keretét

Cseh Sándor és Mihók Attila kihirdette a párizsi olimpiára készülő világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott bő, 23 fős keretét.

  • Kihirdették a párizsi olimpiára menő magyar női vízilabda-válogatott keretét

"Megvolt az a lehetőségünk, hogy mi döntsük el, hány fővel kezdünk: volt olyan verzió, hogy egészen szűk legyen a keret, végül azonban inkább a bővebb mellett döntöttünk" - mondta a névsor közzététele kapcsán Mihók Attila. "Mindezt azért, hogy matematikailag is működjön a felkészülés első szakasza, azaz legyen három mezőnysorunk, ami elvben tizennyolc ember, mivel azonban Keszthelyi Rita két héttel később csatlakozik hozzánk, addig is meglesz a háromszor hat játékos. Jelenleg az a cél, hogy mielőtt elkezdjük a közös gyakorlást a kanadaiakkal, június közepén megtörténik az első komolyabb szűkítés, azaz a szokásosnál kevesebb idő lesz arra, hogy a kerettagok bizonyítsanak."

A válogatott tervezett programjában az első hetek hazai felkészüléssel telnek, június harmadik hetében a kanadai együttessel edz - és a tervek szerint hivatalos meccset is játszik - a csapat. Ezt követően június végén egy athéni tornán vesz részt, majd onnan Los Angelesbe visz az út, ahol az olimpiai és világbajnok amerikai gárdával edzőtáborozik a gárda. A játékok előtti utolsó két hetet pedig megint Magyarországon tölti a válogatott és július 25-én indul Párizsba a 13 fős olimpiai keret.

A női válogatott olimpiai felkészülési kerete

Kapusok:

Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca, Maczkó Lilla

Mezőnyjátékosok:

Baksa Vanda, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Peresztegi Nagy Kinga, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Tiba Panna, Vályi Vanda, Varró Eszter.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!