2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Kialakult a nyolcaddöntő a vb-n

Kialakult a nyolcaddöntő mezőnye a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. A csoportkör zárófordulójában a belgák és az algériaiak is vb-történelmet írtak: Marc Wilmots együttese először végzett hibátlan eredménnyel a csoportkörben, az afrikaiak pedig először jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A portugálok kiestek.

A világbajnokság G csoportjában Portugália és Ghána meccsén mindkét csapatnak győzelem kellett a továbbjutáshoz. A találkozó 31. percében a ghánaiak szereztek gólt, de a portugálok kerültek előnybe: Miguel Veloso beadásába Boye ért bele szerencsétlenül, így a labda az afrikaiak kapujába vágódott. A második félidőben már a jó kapuba találtak be a ghánaiak: az 57. percben Asamoah Gyan fejese hozta vissza a reményeiket. A végső szó azonban a 80. percben a portugáloké volt: a ghánai kapus hibája után Ronaldo állította be a 2–1-es végeredményt, ami kevés volt a portugáloknak.

A csoport másik mérkőzésén ugyanis az Egyesült Államok szoros meccset játszott a Németországgal. Az 55. percben egy szögletvariáció végén, Müller góljával a németek szereztek vezetést, és 1–0-ra győztek, így csoportelsők lettek, de az amerikaiaknak is jó volt ez az eredmény, így ők is ott vannak a nyolcaddöntőben.

A H csoportban a belgák már továbbjutóként játszottak a halvány esélyekkel a legjobb 16 közé pályázó dél-koreai csapattal. Marc Wilmots együttese a 45. percben emberhátrányba került Defour megmozdulása miatt. Tíz emberrel is győzelemre törtek azonban a belgák, és a 77. percben meg is szerezték a vezetést: Origi lövése után Vertonghen vágta be a kipattanót. Belgium ezzel a találattal nyert 1–0-ra, és története során először 100 százalékos mutatóval teljesítette a vb-csoportkört.

Történelmet írtak az algériaiak is: az afrikai ország ugyan a 6. percben Kokorin fejes gólja után hátrányba került az oroszok ellen, de a második játékrészben Brahimi szabadrúgása és Akinfejev óriási lepkéje után Szlimani is gólt fejelt. Az 1–1-es eredmény Algériának kedvezett, az afrikai ország először jutott be a legjobb 16 közé világbajnokságon.

Hatalmas ünneplés Algériában

Algériában hatalmas ünneplés fogadta a csapat nyolcaddöntőbe kerülését. „Erre szinte senki nem számított, de annál boldogabbak vagyunk. Ez az első alkalom, hogy az egyenes kieséses szakaszba jutunk a világbajnokságon. Szinte remekül játszottunk. Az első félidőben egy kicsit aggódtam, de a második félidőben úgy mentünk, mint akinek nincs veszítenivalója. Nagyon tetszett a játékosok hozzáállása, hihetetlenül boldog vagyok!” – mondta egy algériai szurkoló. Nagy volt az öröm az afrikai ország fővárosában, Algírban is. A meccs után pirotechnikai eszközökkel ünnepelték csapatukat a szurkolók, akik hajnalig az utcákon maradtak.

Obama: Amerika megnyerheti a vb-t

Amerikai és német zászlók a tömegben Kaliforniában – az Egyesült Államok a németek elleni vereség ellenére is továbbment a csoportból. Az amerikaiak sikeréhez Barack Obama az elsők között gratulált. „Abban a négyesben szerepeltünk, amit halálcsoportnak neveztek. Annak ellenére, hogy nem nyertünk a németek ellen, továbbjutottunk, és továbbra is megvan az esélyünk, hogy megnyerjük a világbajnokságot! Ennél büszkébbek nem is lehetnénk a csapatra, amely az előzetes esélyekkel dacolva, sok szurkolót maga mellé állított. Szeretném, ha a válogatott minden tagja tudná: idehaza nagyon büszkék vagyunk rájuk” – mondta Barack Obama.

Az Egyesült Államok elnöke a különgépen, az Air Force One fedélzetén nézte végig a németek elleni csoportmérkőzést.

Teljes a mezőny

A csütörtöki mérkőzések után teljessé vált a legjobb 16 csapat mezőnye a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. A nyolcaddöntőben a csoportgyőztesek olyan csapatokkal találkoznak, amelyek csoportmásodikként jutottak tovább. A nyolcaddöntő a házigazda brazil válogatott Chile elleni mérkőzésével indul szombaton, Kolumbia pedig Uruguayjal találkozik. A másik ágon, vasárnap Hollandia Mexikóval, Costa Rica pedig Görögországgal küzd meg a negyeddöntős szereplésért. A franciák Nigériával, a németek pedig Algériával találkoznak június 30-án, hétfőn. Július 1-én, kedden pedig Argentína–Svájc- és Belgium–Egyesült Államok-mérkőzést rendeznek az egyenes kieséses szakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!