2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Ilyen eséllyel indulnak szomszédaink a németországi foci-Eb-n

Hamarosan startol a labdarúgó-Eb. A június 14-én kezdődő bajnokságon a 24 együttest felvonultató mezőnybe hazánk nemzeti csapata is kvalifikálta magát. A Magyar Nemzet megnézte milyen eséllyel indulnak a Magyarországgal szomszédos országok.

  • Ilyen eséllyel indulnak szomszédaink a németországi foci-Eb-n

Utolsóként a pótselejtező B ágát márciusban megnyerő Ukrajna csatlakozott az Eb-mezőnyhöz a Magyarországgal szomszédos országok közül, a korábbi Fradi-edző, Szergej Rebrov által irányított válogatott sikeres kvalifikációjával pedig különleges együttállás jött létre: a hazánkkal határos államok közül valamennyi kivívta a kijutást a németországi Európa-bajnokságra.

Önbizalomtól duzzadva várhatják a tornát

A hat kelet-közép-európai szomszédunk közül elsőként Ausztria ért célba. A selejtezőben a belgák mögött egy ponttal lemaradó osztrákok az F csoport második helyezettjeként szereztek indulási jogot az idei viadalra, amely történetük negyedik Eb-részvétele lesz. Ausztria 2008-ban társrendezőként vett részt az Európa-bajnokságon, ám a csoportkörben ragadt, csakúgy, mint 2016-ban, amikor már a pályán elért eredményeinek köszönhette kijutását. Ki ne emlékezne vissza szívesen a nyolc évvel ezelőtt történtekre, amikor az Eb-re 44 év után visszatért Magyarország éppen a 2-0-s osztrák-veréssel mutatkozott be?

Az osztrákok a világjárvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott legutóbbi tornára is eljutottak, sőt, egészen a nyolcaddöntőig meneteltek. Ausztria most önbizalomtól duzzadva várhatja a tornát, a korábbi RB Leipzig-edző és Manchester United-menedzser, Ralf Ragnick irányításával ugyanis 2022 novembere óta mindössze egyszer, a belgáktól kapott ki. Ausztria a legutóbbi hat meccsét megnyerte, pedig legnagyobb sztárja, David Alaba sérülés miatt nem tagja a keretnek. A letámadásra és bátor, kezdeményező játékra épülő futball a franciákat, lengyeleket és hollandokat is felvonultató D csoportban is sokat érhet.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!