2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Sport

Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban

Hétfőn is további halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sportvilágban a koronavírus-járvány miatt.

  • Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban

Az olasz labdarúgó-bajnokság a járványhelyzettől függően ősszel érhet véget. Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy még az idén be kell fejezni a 2019/20-as szezont. Szerinte elvileg május 17-től folytatható, és szeptemberben-októberben befejezhető a bajnokság.

Szintén hétfői hír, hogy Itáliában a klubok egyhangúlag megszavazták a játékosok bérének 33,3 százalékos csökkentését arra az esetre, ha nem folytatódna a küzdelem. Az olasz játékos-szakszervezet ugyanakkor még nem szentesítette a megállapodást, amelyet a 20 első osztályú klubból 19 elfogadott - a Juventus már korábban megegyezett labdarúgóival a fizetések csökkentéséről. A megegyezés négyhavi bérről szól, ugyanakkor ha a járványhelyzet enyhülésének hatására sikerül befejezni a szezont, ez két hónapra csökken.

Felére csökkentették a labdarúgók fizetését a 22 forduló után felfüggesztett orosz bajnokság éllovasánál, a szentpétervári Zenitnél. A klubvezetés és a játékosok hétfőn nyilvánosságra hozott megállapodása értelmében a futballisták áprilisban és májusban kapnak 50 százalékkal kevesebb havi bért, mint eddig. Az orosz sportági szövetség korábbi bejelentése szerint a labdarúgó-bajnokságot május 31-ig szüneteltetik. A Zenit előtt az élvonal csapatai közül a moszkvai Dinamónál, Szpartaknál és CSZKA-nál, továbbá az FK Ufánál egyeztek meg a játékosfizetések csökkentéséről.

Jövedelmének harminc százalékáról lemondott Gareth Southgate, a világbajnoki negyedik angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki sajtóhírek szerint évi hárommillió fontot keres. Stábjának kiegészítő tagjai 15 százalékos bércsökkentést vállaltak. A helyi sportági szövetség szerint mintegy 100 millió fontos bevételkiesést kell majd elkönyvelniük a válogatott mérkőzések, az FA Kupa-találkozók, valamint a Wembley Stadionba szervezett egyéb események határozatlan időre szóló elhalasztása miatt.

A Holland Labdarúgó Szövetség, a férfi és a női válogatott játékosai, és a sportág főtámogatója 11 millió eurós alapot hozott létre a megrendült anyagi helyzetbe került alacsonyabb osztályú és amatőr klubok támogatására.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világszintű együttműködésre készül a bajnokságok szervezőivel, hogy mindenhol a lehető legkisebb veszteség mellett tudják befejezni a félbeszakított idényt. A FIFA nem tervezi, hogy kitűz befejezési dátumot a ligáknak, de a járványhelyzet alakulásának függvényében felülvizsgálja a nyári és téli átigazolási időszakokat, amelyeket akár el is tolhatnak a megszokott időpontokról, illetve a mostani idény végén lejáró játékos-szerződéseket meghosszabbíthatják. A végső döntést a FIFA Bureau hozza majd meg - a testületet a hat kontinentális szövetség elnöke alkotja.

Josep Guardiola édesanyja, Dolors Sala Carrió elhunyt Manresában, miután koronavírussal fertőződött meg. A Manchester City labdarúgócsapatát vezető spanyol edző édesanyja 82 éves volt. Hétfő délutáni adatok szerint Katalóniában - Manresa körülbelül 30 kilométerre van Barcelonától - több mint 26 ezer fertőzöttet tartanak számon, és 2637 személy hunyt el.

Burundiban a labdarúgó-szövetség - három fordulóval a bajnokság vége előtt - felhívta a játékosok figyelmét, hogy a jövőben gólszerzésnél nem ünnepelhetnek csoportosan, továbbá utasították őket, hogy a mérkőzés előtt mossanak kezet, de még így se köszöntsék kézfogással a játékvezetőket, valamint az ellenfél labdarúgóit.

A golfozók PGA Championship versenyét - sajtóértesülések szerint - augusztus 6. és 9. között rendezhetik meg. Az év egyik úgynevezett major-tornáját eredetileg május közepén kellett volna lebonyolítani, de elhalasztották. A helyszín változatlanul a San Franciscó-i Harding Park lesz. Két másik nagy, a PGA-tourba tartozó versenyt, a Masters és a US Open is új időpontot kapott: előbbit most hétvége helyett november 12-15. között rendezik meg az augustai National Golf Clubban, míg utóbbit június helyett szeptember 17. és 20. között tartják a New York-i Winged Foot Golf Clubban.

A második világháború óta először nem rendezik meg a British Opent, a világ legrégebbi golfversenyét. A szervezők hétfőn jelentették be, hogy a járvány miatt törlik az idén júliusra tervezett viadalt, amelyet 149. alkalommal tartottak volna meg.

Ausztriában a kormány hétfőn bejelentette, hogy június végéig nem engedélyezi a tömegrendezvények lebonyolítását, így sporteseményekre sem kerülhet sor nézők előtt.

A Williams Forma-1-es csapatának pilótái, George Russell és Nicholas Latifi fizetésük húsz százalékáról lemondtak a koronavírus-járvány idejére. Az istálló több dolgozóját szabadságra küldték, a vezetőség pedig a versenyzőkhöz hasonlóan lemondott fizetése egy részéről, ezzel is segítve az utóbbi években sok gonddal küszködő csapat életben maradását.

Hosszú hetekig tartó várakozás után hétfőn hazatérhetett Vojvoda Dávid, az olasz élvonalbeli Reggio Emilia válogatott kosárlabdázója, aki legutóbb február 25-én találkozott a családjával.

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) vezetősége jelen állás szerint azzal számol, hogy a bajnokság nyár végén, a rájátszással folytatódhat, nézők nélkül. A hétfői konferenciabeszélgetésen szóba került, hogy a játékosok egy része hazarepült Európába, így ha folytatják a bajnokságot, meg kell várni, amíg ők visszatérhetnek a tengerentúlra. Az ESPN információi szerint a liga vezetősége régiós központokat igyekszik találni a rájátszásra, mert nem egyetlen helyszínen szeretné azt lebonyolítani.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!