2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Sport

Győri címvédés a kupadöntőben

A Győri Audi ETO KC megvédte címét a női kézilabda Magyar Kupában, mivel 29-23-ra legyőzte a Debrecen csapatát a fináléban a veszprémi négyes döntő második, vasárnapi játéknapján.

  • Győri címvédés a kupadöntőben

Az ETO a 19. Magyar Kupa-döntőjét játszotta, és 15. alkalommal győzött, ezzel megerősítette helyét az örökrangsor élén. A DVSC-nek ez volt a 13. fináléja a kupasorozatban, mérlege öt győzelem és immár nyolc vereség. A két csapat 2009 és 2011 után harmadszor találkozott egymással a fináléban, és harmadszor is a győriek nyertek.

Eredmény, döntő:

Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 29-23 (15-13)

-----------------------------------------------

lövések/gólok: 41/29, illetve 45/23

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/4

kiállítások: 2, illetve 8 perc

Bátor, lendületes játékkal kezdett a Debrecen, amely Kovács Anna vezérletével tíz perc után 7-5-re vezetett. Ambros Martín időt kért, majd cserékkel frissítette csapatát, mert játékosai több apró hibával, például labdaeladásokkal megnehezítették a saját dolgukat. A címvédő a francia Laura Glauser védéseire alapozva egy 5-1-es sorozattal ismét előnybe került, ezzel lendületbe jött, és 15-13-ra vezetett a szünetben.

Bár a nagyszerűen küzdő DVSC a második félidőben többször felzárkózott egy gólra, ellenfele rendre ellépett hárommal. A Debrecen több mint hét percig nem talált be, ebben az időszakban a kiválóan védekező ETO egy 4-0-s sorozattal eldöntötte a meccset. A hajrában sem változott a játék képe, így a győriek magabiztosan védték meg címüket.

A mezőny legeredményesebb játékosa a debreceni Kovács Anna volt, aki 17 lövésből 12 gólt lőtt, a győriek közül Stine Oftedal hat, Görbicz Anita öt, Fodor Csenge és Estelle Nze-Minko négy-négy góllal járult hozzá a sikerhez.

Ambros Martín a Győr vezetőedzőjeként négy Bajnokok Ligája-győzelem és öt bajnoki cím mellett a hatodik Magyar Kupa-sikerét ünnepelhette.

korábban:

a 3. helyért: FTC-Rail Cargo Hungaria - Kisvárda Master Good SE 28-21 (14-12)

szombaton játszották:

elődöntők:

Győr-Ferencváros 29-25 (16-13)

Debrecen-Kisvárda 28-22 (14-7)

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!