2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sport

Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon privát, vagy más egyéb csatornákon jegyet a magyar válogatott mérkőzéseire, mert ez "rendkívül sok veszéllyel jár", többek között olyan hamis, vagy többször nyomtatott belépőkhöz is juthatnak ilyen módon, amelyekkel aztán nem tudnak belépni a stadionba.

  • Fontos figyelmeztetés az MLSZ-től a magyar-szerb meccs kapcsán

Az MLSZ szóvivője az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, aki tagja az MLSZ hivatalos jegyértékesítési rendszerének és azon keresztül vásárol jegyet, az biztos lehet abban, hogy eredeti és érvényes belépőt vesz.

"Mélységesen elítéljük azokat a személyeket, akik a felfokozott érdeklődést jogtalan anyagi haszonszerzésre használják fel, és együtt érzünk azokkal a szurkolókkal, akik valóban azért szerettek volna ott lenni a Puskás Arénában, hogy segítsenek, szurkoljanak a válogatottnak" - jelentette ki Sipos Jenő, és hozzátette, már elkezdődött a Szurkolói Klub megújítása, ennek a legfontosabb eleme pedig az, hogy azok a szurkolók részesüljenek kedvezményben és előnyben, akik rendszeres látogatói a mérkőzéseknek azokkal szemben, akik visszaélésekre próbálják felhasználni ezeket a meccseket.

"A rendszer megújításán már dolgoznak a szakemberek, a lényeg pedig az, hogy tiszta, átlátható és megbízható viszonyok legyenek a Szurkolói Klubon keresztül" - fogalmazott a szóvivő.

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat október 14-i magyar-szerb csoportrangadójára kevesebb, mint három óra alatt az összes belépő elkelt, majd hétfőn az MLSZ a közösségi oldalára feltöltött hivatalos állásfoglalásában azt írta: "az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát, mert a tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve érvényes jegyek sokszorosítása.

Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba"

A szövetség leszögezte, a jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése hatósági eljárást vonhat maga után, ezért ha az MLSZ be tudta vagy be tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz.

"A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért

az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben"

- közölte a magyar szövetség.

A csoportjában négy mérkőzés után tíz pontjával élen álló nemzeti együttes október 14-én telt ház előtt fogadja a rosszabb gólkülönbségükkel második szerbeket a Puskás Arénában. Három nappal később pedig az ötösben nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban lép pályára. Amint azt Sipos Jenő kedden az M1-nek elmondta, utóbbi találkozóra nagyjából 1400 belépőt biztosít az MLSZ-nek a litván szövetség, ezeknek az értékesítése pénteken indul, és a szurkolók minden ezzel kapcsolatos információt megtalálnak majd az MLSZ honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Irány Nápoly? Marco Rossi reagált a sajtóhírekre

Irány Nápoly? Marco Rossi reagált a sajtóhírekre

Olasz sajtóinformációk szerint Marco Rossi jövő nyáron a bajnoki címvédő Napoli edzője lehet. A magyar foicválogatott immár magyar-olasz állampolgárságú szövetségi kapitányának a távozására azonban nem sok esély van jelen állás szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!