2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Sport

Keményebben lépne fel a jegyüzérekkel szemben az MLSZ

Változtatni fog a jegyvásárlás menetén is a labdarúgó-szövetség, az aktív mérkőzésre járó szurkolók elővásárlási jogot kapnának a jövőben.

  • Keményebben lépne fel a jegyüzérekkel szemben az MLSZ

Ahogy azt mi is megírtuk, pár óra leforgása alatt elkapkodták az összes jegyet az októberben megrendezésre kerülő Magyarország-Szerbia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. Több tízezren maradtak jegy nélkül, a közösségi média felületein pedig beindultak a jegyüzérek, akik csillagászati árakon kínálnak kétséges eredetű belépőket a mérkőzésre.

"Az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát, mert a tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve érvényes jegyek sokszorosítása. Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba" - írta hétfőn az MLSZ a közösségi oldalán.

A szövetség leszögezte, a jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése hatósági eljárást vonhat maga után, ezért ha az MLSZ be tudta vagy be tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz.

"A Magyar Labdarúgó Szövetség sajnálatát fejezi ki azon szurkolóknak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a válogatott soron következő mérkőzésére, és mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést"

- olvasható az állásfoglalásban, amely azzal kapcsolatban született, hogy az Európa-bajnoki selejtezősorozat október 14-i magyar-szerb csoportrangadójára kevesebb, mint három óra alatt az összes belépő elkelt.

Az MLSZ azt is jelezte, a közeljövőben megújul a Szurkolói Klubja, az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogja a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást.

"A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben" - közölte a magyar szövetség.

A csoportjában négy mérkőzés után tíz pontjával élen álló nemzeti együttes október 14-én telt ház előtt fogadja a rosszabb gólkülönbségükkel második szerbeket a Puskás Arénában. Három nappal később pedig az ötösben nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendégeként a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban lép pályára október 17-én.

Nyitókép: Mlsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!