2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Fehér Szalag: Litkey Farkas a győztes

Hír TV

2019. július 14., vasárnap 16:14

249 nevező és 219 befutó hajó a Balatonon. Változatos időjárás fogadta a Fehér szalagon induló vitorlázókat.

Valamennyi arcát megmutatta a Balaton a Fehér Szalag vitorlásverseny résztvevőinek. Ideális szél, de esős idő fogadta a 249 benevezett egységet, de később a leálló szél, a napsütés, majd a hirtelen betörő viharzóna tette kimondottan érdekessé és nehézzé a Kékszalag előtti utolsó, talán legfontosabb felkészülési versenyt. A többtestű hajók természetesen ezúttal is külön versenyt vívtak egymással. A Fehér Szalag idei győztese a Litkey Farkas kormányozta Prevital lett méghozzá úgy, hogy a balatonkenesei bójánál még csak a harmadik, Siófoknál és Tihanynál pedig a második helyen állt. A 13-szoros Kékszalag-győztes minden rutinjára szükség volt a győzelemhez.

Edző vitorlákkal jöttünk, de ehhez képest a sebességünk jó volt. Az eredmény itt nem számít, végül megnyertük azért ezt a versenyt. Volt már azért, hogy úgy nyertünk Kékszalagot, hogy előtte megnyertük a Fehér Szalagot

– nyilatkozta Litkey Farkas.

249 hajó indult a versenyen és a mezőnyben azért még mindig az egytestű hajók vannak többségben, hiszen csupán 10 katamarán vett részt a Fehér Szalagon. Végül 219-en értek célba és valamennyi hajóosztályban nagyon izgalmas csatákat vívtak egymással a versenyzők. A főpróba után jöhet az előadás, hiszen a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon kell legközelebb bizonyítania a magyar vitorlázóknak.

Hír TV