2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Sport

Évről évre népszerűbb a Balatonman

600 versenyzőt vártak idén a balatonfüredi triatlonfesztiválra. A versenyen négy táv közül lehetett választani.

A balatonfüredi Kisfaludy strand előtt jelölték ki a triatlonisták úszópályáját a Balatonman nevű triatlonversenyen, amelyet 5 darab motoros kishajó, 6 darab kajakos, illetve egy motoros rendőrhajó is biztosított.

„Mivel úszó voltam, medencéhez vagyok hozzászokva. Kicsit nehéz előre venni a levegőt, de általában jók szoktak lenni a szervezések. Ki van minden bójázva, nincs az, hogy esetleg nem érzem magam biztonságban. A Balaton meg nem sós, úgyhogy szuper szokott lenni a hangulat” – fogalmazott egy versenyző hölgy a Hír TV-nek.

Az úszás volt az első versenyszám. A tó szeptember közepén már egész hideg is lehetne, de a versenyzőket ezúttal még nyári körülmények fogadták.

„Szerencsére évről évre egyre több versenyzőnk van, ez nem csak a mi, hanem az összes több versenyre is elmondható – nyilatkozta a VII. Primavera Balatonman Füred kommunikációs munkatárs, megjegyezve: vagy a futás, vagy a bicikli az, ami az anyasportága az itt indulók többségének. Az emberek pedig vagy a távokkal feszegetik a határaikat, vagy pedig azzal, hogy összekapcsolják az úszást, a futást és a kerékpározást” – tette hozzá  Varga-Berecz Krisztina.

A Balatonmanen egyre több külföldi is indul, idén például már Ecuadorból is érkeztek. A versenyre összesen 600-an nevezhettek, a legtöbben a rövidtávot választották, ahol 950 métert úsztak, 28,5 kilométert kerékpároztak és 7 kilométert futottak.

„Egy jó szezonzárót szerettem volna menni, és azt gondolom, hogy sikerült is. Az úszáson hoztam, amit szerettem volna, a bringapálya ijesztőbb volt, mint amilyen, úgyhogy jó volt leszállni a bringáról. A futás pedig már öröm volt egészen be a célig” – mondta egy résztvevő.

A triatlonisták legnagyobb kihívása az úgynevezett „irontáv” volt, amelyen 3,8 kilométer úszást, 178 kilométer kerékpározást és egy maratont kellett teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!