2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Sport

Évről évre népszerűbb a Balatonman

600 versenyzőt vártak idén a balatonfüredi triatlonfesztiválra. A versenyen négy táv közül lehetett választani.

A balatonfüredi Kisfaludy strand előtt jelölték ki a triatlonisták úszópályáját a Balatonman nevű triatlonversenyen, amelyet 5 darab motoros kishajó, 6 darab kajakos, illetve egy motoros rendőrhajó is biztosított.

„Mivel úszó voltam, medencéhez vagyok hozzászokva. Kicsit nehéz előre venni a levegőt, de általában jók szoktak lenni a szervezések. Ki van minden bójázva, nincs az, hogy esetleg nem érzem magam biztonságban. A Balaton meg nem sós, úgyhogy szuper szokott lenni a hangulat” – fogalmazott egy versenyző hölgy a Hír TV-nek.

Az úszás volt az első versenyszám. A tó szeptember közepén már egész hideg is lehetne, de a versenyzőket ezúttal még nyári körülmények fogadták.

„Szerencsére évről évre egyre több versenyzőnk van, ez nem csak a mi, hanem az összes több versenyre is elmondható – nyilatkozta a VII. Primavera Balatonman Füred kommunikációs munkatárs, megjegyezve: vagy a futás, vagy a bicikli az, ami az anyasportága az itt indulók többségének. Az emberek pedig vagy a távokkal feszegetik a határaikat, vagy pedig azzal, hogy összekapcsolják az úszást, a futást és a kerékpározást” – tette hozzá  Varga-Berecz Krisztina.

A Balatonmanen egyre több külföldi is indul, idén például már Ecuadorból is érkeztek. A versenyre összesen 600-an nevezhettek, a legtöbben a rövidtávot választották, ahol 950 métert úsztak, 28,5 kilométert kerékpároztak és 7 kilométert futottak.

„Egy jó szezonzárót szerettem volna menni, és azt gondolom, hogy sikerült is. Az úszáson hoztam, amit szerettem volna, a bringapálya ijesztőbb volt, mint amilyen, úgyhogy jó volt leszállni a bringáról. A futás pedig már öröm volt egészen be a célig” – mondta egy résztvevő.

A triatlonisták legnagyobb kihívása az úgynevezett „irontáv” volt, amelyen 3,8 kilométer úszást, 178 kilométer kerékpározást és egy maratont kellett teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!