2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Eltiltást kapott a Messi-mezek elégetésére buzdító focielnök

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egy évre eltiltotta a mérkőzések látogatásától a Palesztin Labdarúgó-szövetség elnökét. Dzsibril Radzsubot a világbajnokság előtt Lionel Messiről készült fényképek és mezek égetésére szólította fel a palesztinokat.

  • Eltiltást kapott a Messi-mezek elégetésére buzdító focielnök

Június elején, az Izrael és Argentína között tervezett baráti mérkőzés előtt szólított fel Messi fényképek és mezek égetésére a Palesztin labdarúgó-szövetség elnöke. Szerinte ugyanis a mérkőzés létrejöttével az argentinok Izrael fővárosának ismernék el Jeruzsálemet.

„Semmilyen körülmények között nem támogatjuk, hogy ez a mérkőzés létrejöjjön. Ma indítunk egy kampányt az argentin szövetség ellen, amelyben személyesen Messit szeretnénk megszólítani. Számunkra ő egy szimbólum. Mindenkit felszólítunk arra, hogy tiltakozásképpen gyújtsa meg a fotóját és a mezét, és vegyék fel videóra. Még mindig reménykedünk, hogy nem kerül megrendezésre a találkozó, és nem fogja Messi semmibe venni az arab rajongókat” – fogalmazott június elején az elnök.

Radzsub a felhívás után pár nappal az argentin szövetség elnökének, Claudio Tapiának azt is megüzente, szerinte Izrael politikai eszközként kívánja felhasználni a mérkőzést.

Az összecsapás végül elmaradt. Az argentin játékosok – beleértve a Barcelona sztárját, Lionel Messit is – ugyanis kezdeményezték a találkozó eltörlését. Az argentin külügyminiszter ezt akkor azzal magyarázta: a mérkőzés előtt a játékosok fenyegetéseket kaptak és kellemetlenül érezték magukat az utazással kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!