2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Sport

Egy magyar futó testközelből élte át a robbantásokat

Alig több mint egy órával az első robbantás előtt ért célba egy magyar futó a Boston-maratonon. Kovács Attila testközelből élte át az eseményeket – a robbantást szállodai szobájában látta.

Miután kevesebb mint 3 óra alatt teljesítette a maratoni távot, Kovács Attila a szállására indult. Bő egy órával később, a rajt után 4 órával, 9 perccel és 44 másodperccel robbant az első bomba a célvonal mellett, majd 12 másodperccel később, mintegy 100 méterrel távolabb újabb robbanás történt. Attila a robbanásokat nem hallotta, de azt mondja: azt a pillanatot, amikor beért a szállodába, soha nem fogja elfelejteni.

„Nem szoktam bekapcsolni a tévét, de valahogy mégis bekapcsoltam. Nem akartam hinni a szememnek. Akkor szakították meg az adást pont. Bekapcsolom, 10 másodperc, és puff. A hírcsatorna bejelentkezik, és valami tragikus” – mondta a magyar futó.

Attila egyik barátja még nagyobb veszélyben volt.

„A barátom várt a célnál és elfoglalta a legközkedveltebb helyek egyikét, szemben a főtribünnel. Készített egy képet emlékül a győztesről, aki itt fut be. Az az érdekessége ennek a képnek, hogy ez pont arról a helyről lett készítve, ahol az első robbanás történt. A másik érdekessége, hogy miután minden lecsengett és néztük a híreket a tévében, és legelőször megmutatták szegény 8 éves fiúcska képét, aki itt, ezen a ponton halt meg, a barátom ráismert a képre, és mondta, hogy »Nem hiszed el! Ott állt mellettem!«”

A merénylet az egész sportvilágot megdöbbentette és egyben aggodalommal tölti el. A Magyar Atlétikai Szövetségen belül is lesznek változások.

„Nyilván most már mi is egy kicsit más szemüvegen keresztül fogjuk ezt nézni. A szövetség apparátusának lesz az a feladata, hogy a szervezőkön keresztül minden olyan információ eljusson hozzánk, mi mit tehetünk annak érdekében, hogy a versenyzőink biztonságban legyenek. Másrészt szeretnénk tudni, tapasztalni, hogy a szervezők mindent megtesznek ezért” – fogalmazott Gyulai Miklós, a szövetség elnöke.

Ugyanakkor hozzátette: az olyan nagy területen megrendezett sporteseményeket, mint egy maratoni futás vagy egy kerékpáros körverseny, szinte lehetetlen százszázalékosan biztosítani.

Részleteket a ma esti Stopperben láthatnak 19.30-kor, amiből azt is megtudhatják, hogyan készülnek a szervezők és a versenyzők az április 24-én rajtoló budapesti cselgáncs Eb-re.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!