2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Sport

Dzsudzsák: Jogos elvárás, hogy 1972 után kijussunk

Óvatosan latolgat az első Eb-selejtező előtt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Pintér Attila szerint mindenkinek a realitás talaján kell maradnia. Gera Zoltán nehéz meccsre számít az északírek ellen.

Most vagy soha – mondta Dzsudzsák Balázs a magyar futballválogatott Eb-esélyeiről. A játékos szerint jogos elvárás, hogy 1972 után Magyarország újra ott legyen a kontinenstornán, amelyen huszonnégy csapat indulhat az eddigi tizenhat helyett. A csoportból az első két helyezett jut ki automatikusan, a harmadik selejtezőt játszhat. „Mindig az első benyomás meg az első siker a legfontosabb a csoportban, az, hogy mi lesz a későbbiekben meg hány pontot szeretnénk igazából, én azt mondom, arról felesleges beszélni, mert utána csak az van belőle, hogy miért mondtuk az elején ezt, és miért nem mondtunk többet vagy kevesebbet, a legfontosabb, hogy vasárnap tudjunk nyerni” – mondta Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva légiósa.

Gera Zoltán két év után tért vissza a válogatottba. Nehéz meccsre számít vasárnap, Angliában több északír csapattársa is volt. „Hasonlít az angol futballhoz a stílusuk, fegyelmezetten játszanak, hajtanak, nehéz őket megbontani, vagy egy-két-három-négy minőségi játékosuk biztos vagyok benne, hogy nagyon kellemetlen ellenfél lesz, nehéz lesz ellenük játszani, de azt gondolom, ha türelmesen játszik a csapat és nem kapkodva, akkor előbb-utóbb fel lehet őket törni” – vélekedett a Ferencváros játékosa.


A szövetségi kapitány mindenkit arra kért, hogy maradjon a realitás talaján, Pintér Attila szerint a magyarok erős csoportba kerültek. Dzsudzsák Balázshoz hasonlóan ő sem beszélt csoporthelyezésről. „Az első mérkőzések választ adnak mindenre, és az első mérkőzések eldöntik, hogy kinek hol a helye, én csak azt tudom mondani, hogy szeretnénk nagyon jól szerepelni és végre boldogságot szerezni a magyar szurkolók arcára” – mondta Pintér Attila.

Pintér Attila két poszt kivételével összeállította a kezdő csapatot. A magyar válogatott vasárnap 18 órától játszik az északírekkel a Ferencváros új stadionjában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!