2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Döntőbe jutott az Adolf, Hajdu férfi kenu kettes

A középfutamban elért második helyével bejutott a két óra múlva sorra kerülő döntőbe az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kenu kettes 500 méteren a párizsi olimpián.

  • Döntőbe jutott az Adolf, Hajdu férfi kenu kettes

Az idén összeült egység, amelynek mindkét tagja volt már korábban olimpián, s a júniusi Európa-bajnokságon hajszállal maradt le a dobogóról, kedden két pályát is ment, az előfutamból nem tudott közvetlenül a középfutamba jutni, így reményfutamra kényszerült, amelyet magabiztosan oldott meg.

A csütörtöki folytatásnál a kettőből az első középfutamban eveztek a magyarok és az öt hajóból egyet kellett megelőzniük, de így sem volt egyszerű dolguk, mert mindegyik páros nagyon keményen küzdött. A semleges színekben szereplő orosz Zahar Petrov, Alekszej Korovaskov egységből utóbbi másik párral Eb-t nyert júniusban Szegeden, és most is jól ment új társával. Hamar az élre álltak és meg is nyerték a futamot.

A magyarok kapták el a legjobban a rajtot, majd szépen is eveztek, a franciák haladtak kicsit lemaradva. A végére a második-negyedik helyen szoros verseny alakult ki, ebből a magyarok jöttek ki a legjobban. Mögöttük a felzárkózó brazilok értek célba, a párosukban ott volt az olimpiai és világbajnok Isaquias Queiroz.

A döntőt 13.30-kor rendezik.

Három éve a férfi kenu párosok még 1000 méteren versenyeztek, Adolf akkor Fejes Dániellel 11. lett.

 

Fotó: Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 8. Adolf Balázs (elöl) és Hajdu Jonatán a férfi kenu párosok 500 méteres versenyének középfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 8-án. MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Noha már sokan abban bíztak, hogy a párizsi olimpia egyik legnagyobb botránya körül kialakult és nagyon eldurvult vita – a női ökölvívó tornán két interszexuális bokszoló, az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Ju-ting ringbe léphetett a hölgyek között – lassan elcsendesedik, most, hogy az ENSZ különmegbízottja nyilvánosságra hozta az ezzel kapcsolatos jelentését, megint elkezdtek egymásnak esni az érdekelt felek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!