2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Sport

Címvédőt így még nem vertek el

Nagy pofonba szaladt bele a Spanyolország a hollandok ellen, a brazíliai labdarúgó világbajnokság pénteki játéknapján. A B csoport rangadóján Luis van Gaal együttese 5-1-re győzte le a címvédőt. Mexikó is győzelemmel mutatkozott be, miután 1-0-ra verte az A -csoportban Kamerunt, míg a B csoport másik meccsén Chile megizzadt Ausztrália ellen.

Háromszor kellett gólt lőnie Mexikónak Kamerun ellen az A csoport második mérkőzésén, ahhoz, hogy vezetést szerezhessen. Giovanni dos Santos előbb a 11., majd a 29. percben is szabályos gólt szerzett – a játékvezető azonban les miatt egyik találatot sem adta meg – tévesen. Szünet után azonban már szabályos találatot is szereztek a közép-amerikaiak: a 61. percben Dos Santos kísérletét még védte a kameruni kapus, de az ismétlésből Peralta megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját, amivel Mexikó 1-0-ra nyert.

A B csoport csúcsrangadóján Spanyolország Xabi Alonso 11-esével a 27. percben szerzett vezetést Hollandia ellen. Még az első játékrész végén van Persie látványos fejes góllal egyenlített. Fordulás után aztán Hollandia meglepte a címvédőt: Robben előbb egy szép labdaátvétel után szerzett vezetést a hollandoknak, majd de Vrij gyötört a spanyol kapuba egy beívelést. A 72. percben újra van Persie volt eredményes – kihasználva Casillas óriási hibáját, a kegyelemdöfést pedig Robben vitte be, aki előbb szétfutotta a spanyol védelmet, majd bohócot csinált belőle: a vége 5-1 Hollandiának.


Könnyen indult az ausztrálok elleni mérkőzése Chilének: Sánchez révén már a 12. percben vezettek a piros mezesek. Két perccel később Valdivia duplázta meg a dél-amerikaiak előnyét. Az ausztrálok azonban összeszedték magukat és a 35. percben Cahill remek fejesével visszajöttek a meccsbe. Fordulás után úgy tűnt, akár az egyik pontot is megszerezhetik a sárga mezesek, a hosszabbításban azonban Chile Beausejour góljával bebiztosította győzelmét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában, így a szombati záró játéknapon dől el a feljutás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!