2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Sport

Budapest rendezi a 2023-as atlétika-vb-t

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot – jelentette be kedden, Monacóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF).

  • Budapest rendezi a 2023-as atlétika-vb-t

Magyarország először adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének.

A döntés nem meglepetés, miután júliusban az IAAF tanácsa Buenos Aires-i ülésén a magyar fővárost javasolta házigazdának. Az IAAF elnöke, Sebastian Coe akkor úgy fogalmazott, hogy Budapest a preferált helyszíne a 2023-as atlétikai világbajnokságnak.

A 2023-as vb-re éppen 25 évvel a nagy sikerű budapesti Európa-bajnokság után kerül sor.

A jövő évi vb-nek Doha, a 2021-esnek pedig az egyesült államokbeli Eugene ad otthont.

„Több fronton fogunk elindulni, nyilvánvalóan vagy magának az eseménynek a megszervezése és lebonyolítása, ami nagyon fontos, az egyik legfontosabb dolog, erre létrejön majd egy olyan szakemberekből álló szervezőbizottság, aminek az lesz a dolga 0-24-ben, mostantól kezdve, hogy minél tökéletesebb és minél eredményesebb vb legyen. A másik vonulata pedig a sportszakmai terület, tehát a Magyar Atlétikai Szövetségnek (MASZ) az lesz a dolga, hogy olyan stratégiát alakítson ki, hogy egy komoly csapatot tudjunk felállítani ezen a vb-n” – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!