2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

BL: nem bírtak egymással a Győr és a Fradi kézis lányai

A Ferencváros csapata 32–32-es döntetlent játszott a címvédő Győri Audi ETO-val a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában, szombaton Érden.

  • BL: nem bírtak egymással a Győr és a Fradi kézis lányai

Női kézilabda BL - Döntetlent játszott a Ferencváros a Győrrel

 

Eredmény,

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 32-32 (16-15)

A pályaválasztó fővárosiak közül a holland Danick Snelder és a Djurdjina Malovic, Bobana Klikovac montenegrói duó hiányzott sérülés miatt, a csapatkapitány Kovacsics Anikó pedig lázas beteg, ennek ellenére benevezték a rangadóra, amit csupán a cseresorból figyelhetett. A győrieknél Fodor Csenge, a brazil Eduarda Amorim és a norvég Nora Mörk nem játszhatott.

A remek hangulatú rangadón a vendégek eleinte nem tudtak hatékonyan védekezni, ezt azonban gyors támadásokkal ellensúlyozták, így egygólosnál nagyobb különbség először csak a 14. percben alakult ki az FTC javára (10-8). Az ETO ekkor átállt nyitott védekezésre, beállóban pedig pályára lépett a román Crina Pintea, de a hátrány tovább nőtt, ezért Danyi Gábor vezetőedző időt kért.

Bíró Blanka remekül védett, a győriek támadásai szokatlanul pontatlanná váltak, így a 23. percben már 15-11 volt az állás. A nagy tempó miatt egyre többet hibáztak a Ferencváros játékosai, ezt Veronica Kristiansen révén kihasználta az ellenfél, így Elek Gábornak is időt kellett kérnie (15-14). A rendkívül küzdelmes utolsó percek nem hoztak újabb fordulatot, a szünetben a címvédő egygólos hátrányban volt.

A második félidő elején kapust cseréltek a vendégek, Kiss Éva váltotta Amandine Leynaud-t, ennek ellenére az FTC 5-1-es sorozattal kezdett, mert egyre jobban védekezett, ám a nagy iram miatt ismét többet hibázott, és a győriek - ezúttal Anne Mette Hansen vezérletével - megint felzárkóztak (22-21).

Az 52. percben – 8-8-at követően – újra döntetlen volt az állás (26-26). A Ferencváros 26 másodperccel a vége előtt Klujber Katrin góljával ismét vezetett, ám Nycke Groot szinte azonnal válaszolt. Elek Gábor időt kért, de a hátralévő hat másodpercben nem született gól.

A győriek mindössze kétszer, 1-0-nál és 6-5-nél vezettek a rangadón.

A két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Ferencváros számára jövő szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatódik a BL középdöntője, az öt győzelemmel és egy döntetlennel rendelkező Győr pedig a norvég Vipers Kristiansand csapatát fogadja.

A két magyar együttes bajnoki találkozóját január 2-án a Győr nyerte házigazdaként 39–33-ra. Legközelebb március 2-án Győrben játszanak egymással BL-meccsen, majd április 27-én a Népligetben bajnokin találkoznak egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!