2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Sport

Birkózó-vb: Lőrincz Tamás ezüstérmes

  • Birkózó-vb: Lőrincz Tamás ezüstérmes

Nagy küzdelem végén elveszítette a finálét Lőrincz Tamás, így ezüstérmet nyert a budapesti birkózó-világbajnokság zárónapján a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában.

A 31 éves, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar versenyző 3-1-re kapott ki az orosz Alekszandr Csekirkintől.

 
Lőrincz Tamás (piros) és az orosz Alekszandr Csekirkin a férfi kötöttfogású 77 kilogrammos súlycsoport döntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 28-án. A mérkőzést az orosz versenyző nyerte.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

 

Lőrincz Tamás az idei vb negyedik magyar dobogósa, korábban Bácsi Péter világbajnoki címet szerzett, Korpási Bálint ezüst-, Barka Emese pedig bronzérmet nyert.

A ceglédi születésű, idei évtől a Budapest Honvédban sportoló kötöttfogású a harmadik vb-érmét szerezte, 2014-ben Taskentben a 66 kilogrammosok között végzett harmadikként, míg a tavalyi párizsi vb-n – éppen Csekirkin utólagos kizárása után – a második lett 75 kilóban.

A magyar csapat a második helyen végzett a szakági pontversenyben a tízből hat aranyat begyűjtő oroszok mögött.

Utolsó nagy lehetőség

Lőrincz Tamás szomorúan értékelt a döntő után. „Jó formában voltam, és bíztam abban, hogy sikerül vb-címet nyernem. A lenti helyzetben könyökkel olyat kaptam az orosztól, hogy majdnem eltört az arccsontom” – mondta. A Budapest Honvéd 32 éves versenyzője úgy fogalmazott, ekkor sem esett kétségbe, mert azt érezte, a Papp László Sportarénában „nem tud kikapni”.

„Lehet, hogy ez volt életem utolsó nagy lehetősége, és megint nem sikerült átlépnem a kaput. Ezüstéremből már van otthon egy taligányi, nagyon szerettem volna itthon világbajnok lenni” – jelentette ki csalódottan Lőrincz Tamás.

A döntővel kapcsolatban elmondta, a végén majdnem sikerült kitolnia az oroszt a szőnyegről, de ellenfele nem fáradt el annyira, mint remélte, így végül sikerült megkontráznia az akciót.

„Köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus biztatást. A tavalyi, párizsi vb-re azt mondták, a közönség szempontjából az volt minden idők legjobbja, de a közelében sem volt annak hangulatnak, annak a szeretetnek, amit mi itt kaptunk Budapesten” – nyilatkozta a 66 kg-ban olimpiai ezüstérmes birkózó, aki két súlycsoportot fellépve nyert most vb-ezüstöt.

„Egyszer majd azt mondom, hogy ez egy fantasztikus eredmény, de egyelőre azt érzem, több volt ebben a vb-ben. Köszönöm minden edzőnek, edzőpartnernek, egyéb szakembernek, aki velünk volt az elmúlt hónapokban, és hozzájárult ehhez a szerepléshez” – zárta szavait Lőrincz Tamás.

Kiss Balázs ötödik

Kiss Balázs fordulatos mérkőzésen, 4-4-es végeredménnyel kikapott a helyosztón, így az ötödik helyen zárta a 97 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!