2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Azt szeretnék, hogy a lehető legtöbb szurkoló lehessen a Puskás Arénában

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt szeretné, hogy a lehető legtöbb szurkoló nézhesse az Európa-bajnoki mérkőzéseket a Puskás Arénában.

  • Azt szeretnék, hogy a lehető legtöbb szurkoló lehessen a Puskás Arénában

"Azt szeretnénk, hogy - amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi - a lehető legtöbb szurkoló a Puskás Arénában nézhesse a mérkőzéseket, a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett" - fogalmazott csütörtökön az MTI-nek Sipos Jenő.

Az MLSZ szóvivője hangsúlyozta, ami az Eb-rendezést és a magyarországi újranyitást illeti, két külön dologról van szó, amelyeket nem szabad összemosni. Kiemelte, hogy az európai szövetség (UEFA) kérésére szerdáig kellett tájékoztatást adni a stadion várható kihasználtságáról a júniusban rajtoló kontinensviadalon, de ha két héttel előbb, vagy két héttel később lett volna a határidő, nagy valószínűséggel akkor is ugyanazt a választ adta volna az MLSZ.

Az UEFA várhatóan pénteken közli, hogy a 12 rendező város stadionjában mekkora kapacitással számolnak, amelyen legfeljebb április 28-áig lehet még változtatni. Az MLSZ a hivatalos tájékoztatásig nem hozza nyilvánosságra a saját elképzelését.

"Az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről a jövő héten adunk bővebb tájékoztatást" - mondta Sipos.

A kontinenstornát 12 városban - köztük Budapesten - bonyolítják le június 11. és július 11. között, a házigazdáknak szerdáig kellett benyújtaniuk a nézők beengedésével kapcsolatos tervezetüket. A helyszínekről várhatóan az UEFA április 20-ai kongresszusán hoznak végső döntést. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek, a magyar válogatott Budapesten fogadja a címvédő portugál és a világbajnok francia csapatot. A csoport negyedik tagja Németország lesz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!