2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Az Arsenal a Dortmund, a Real a Basel ellen bizonyíthat

Dortmund–Arsenal rangadóval rajtol este a labdarúgó-Bajnokok Ligája, s pályára lép a címvédő Real Madrid és a tavalyi döntős Atlético Madrid is. Az első játéknapon nyolc mérkőzést rendeznek.

Nincs kapusgondja a címvédő Real Madridnak, állítja Carlo Ancelotti edző, noha Iker Casillast a hétvégén elveszített bajnoki meccsen kifütyülték. „Számomra ez a kérdés eldőlt. Hangsúlyozom, nincs vita a csapaton belül a kapushelyzetről. Nem fogok beszélni erről többet a szezonban” – mondta Ancelotti.

Sajtóhírek szerint Casillas kezd a Basel elleni BL-meccsen, a nyáron érkezett Navasnak várnia kell a bemutatkozásra. A Real Madrid három fordulóban mindössze három pontot szerzett a bajnokságban, és csak tizenharmadik a tabellán. „Olyan edzőnek érzem magam, aki megpróbálja helyrehozni a hibákat – mint tavaly is tettem. Ez a meccs a megfelelő időben jön, esély arra, hogy megmutassuk, ez a csapat még mindig jó” – mondta a madridiak trénere.

A Real futballtörténetet írna, címvédésre készül a Bajnokok Ligájában, ami eddig egyetlen csapatnak sem sikerült. A Videotont is megjárt Paolo Sousa csapata, a Basel megnehezítheti a csoportkörben a spanyolok dolgát. „Az egyik legnagyobb klubbal játszunk, minőségi játékosaik vannak, tapasztalt edzőjük, aki biztosan megoldja a Real jelenlegi problémáit. De nagyon remélem, hogy nem ezen a meccsen” – mondta Paulo Sousa. A portugál edző hozzátette: tisztában vannak vele, hogy nem ők a csoport esélyesei, mivel a Liverpool és a Real Madrid tizenöt BL-trófeájával a két legerősebb csapat a négyesben, ezért nehéz lesz a továbbjutás.

A csoport másik meccsén a BL-be öt év után visszatért Liverpool az Anfiel Roadon fogadja a Ludogorecet. A bolgár csapat először jutott a BL-csoportkörbe. „Ez misztikus stadion a hatalmas történelmével. A Liverpool már ötször megnyerte a BL-t. Azért vagyunk itt, hogy játsszunk, tiszteletben tartva a Liverpoolt és és az Anfield Stadiont is” – mondta Georgi Dermendzshiev, a Ludogorec vezetőedzője.

Az Arsenal rangadóval kezd a BL-ben, a londoniak a Dortmunddal mérkőznek meg, tavaly is egy csoportban voltak velük. A 2013–14-es idényben az Ágyúsok a nyolcaddöntőig jutottak, a tizenhat közé jutás most is elvárás. „Nem jelent igazán nagy előnyt, hogy jól ismerjük egymást. Szinte minden évben játszunk a Dortmunddal, mindig izgalmas és mindig nagyon nehéz meccseket. Ami a mostani mérkőzést illeti, jelen pillanatban nem tudok semmit mondani arról, hogy mi várható” – mondta Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője. Wenger nem számíthat honfitársára, Mathieu Debuchyre, a francia hátvéd a Manchester City ellen sérült meg a hétvégén.

Jürgen Kloppnak még több alapembere sérült. A 2013-ban BL-döntős,  bajnoki ezüstérmes Dortmund hazai pályán győzelemmel kezdene. „Teljesen koncentráltan kell játszanunk ezen a meccsen. Olyan taktikával, amellyel sakkban tartjuk az ellenfelet. És ha tudunk a képességeinknek megfelelően játszani, ideális esetben megnyerjük a találkozót. De nagyon kemény meccs lesz” – vélekedett Klopp.

A csoport másik mérkőzésén a török Galatasaray a belga Anderlechtet fogadja.

A tavalyi döntős Atlético Madrid az Olimbiakósz otthonában lép pályára. A Juventus hazai pályán kezd a Malmö ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!