2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Sport

Aránytalanság és kettős mérce

Aránytalanságról és kettős mérce alkalmazásáról beszélt a Stoppernek szurkoló, edző és játékos egyaránt – a múlt heti FIFA-döntéssel kapcsolatban. A Hír Televízió sportmagazinjának teljes hétfő esti adása ezzel a témával foglalkozik.

A teljes magyar sporttársadalmat megdöbbentette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) múlt heti döntése. Korábban egyszer sem fordult elő, hogy rasszista bekiabálások miatt egy felnőtt válogatott tétmeccséről kitiltsák a szurkolókat, most azonban a FIFA úgy határozott: a magyar–román vb-selejtezőt zárt kapuk mögött kell megrendezni. Egervári Sándor azt mondja: hallott bántó bekiabálásokat az Izrael elleni találkozón, de azt gondolta: a hivatalos bocsánatkéréssel pont került az ügy végére. „Az, hogy egy ilyen nagyon súlyos, számunkra nagyon fontos tétmérkőzéstől való eltiltást jelent a közönségünknek, akik egyébként egész évben rendkívül szimpatikusan és a fair play szellemében segítette a csapatot, egy ilyen szűk csoport megnyilvánulása kapcsán, ezt túl súlyos büntetésnek tartom” – szögezte le Egervári Sándor szövetségi kapitány.


A válogatott egyik szurkolói csoportjának tagja kettős mércéről beszél. Azt mondja: számtalan alkalommal tapasztaltak sokkal kirívóbb eseteket egy-egy külföldi mérkőzésen, azok mégis megtorlatlanok maradtak. „Albániából nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel jöttünk haza. Dunaszerdahelyről nem is beszélve, amikor Istennek köszönhettük csak, hogy nem halt meg közülünk senki. Egyik barátunkat sem kellett otthagynunk. Ezért érezzük aránytalannak a büntetést, mert sok országnak a stadionja zárva kellene, hogy legyen egész évben, ha a mienket emiatt – hogy pár zászló bent volt, illetve egy himnusz ki lett fütyülve – bezárják” – nyilatkozta Foki Attila.

Négy mérkőzés három győzelem, egy vereség. A magyar és a román válogatott szinte minden vb-selejtezős mutatója megegyezik. A szurkolók reménykednek, hogy a zárt kapuk ellenére márciusban felénk billen a mérleg nyelve.

A hétfő esti Stopperben megszólal többek között Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal központ vezetője, aki nem is tudott arról, hogy az általa vezetett intézet tett panaszt a FIFA-nál, illetve Nemes András sportjogász is elmondja véleményét az ügyben. Tehát hétfőn 19 óra 30 perctől Stopper.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!