2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Sport

Amit tudni akarsz a legértékesebb futballisták fizetéséről, de sosem merted megkérdezni

A labdarúgó-Európa-bajnokság alkalmával gyakran elhangzik egy-egy játékos vagy akár egy teljes nemzeti válogatott összértéke. A Transfermarkt adatbázisa szerint a magyar válogatott a németországi Európa-bajnokságon részt vevő 24 csapat közül a 19. legértékesebb, miközben a torna 25 legmagasabb piaci értékkel rendelkező játékosa között szerepel a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki 75 millió euróval a 21. legdrágább játékos.

  • Amit tudni akarsz a legértékesebb futballisták fizetéséről, de sosem merted megkérdezni

A labdarúgó-Európa-bajnokság nemzeti válogatottjainak kerete között kiugró különbség van, ha a csapatok piaci értékét tekintjük – derült ki az Oeconomus kutatásából, amely azt vizsgálta, milyen összetevők és faktorok határozzák meg egy játékos árát. A rangsorban első angolok 1,5 milliárd eurós értéke 16-szorosa az utolsó helyezett románokénak. Miközben az első és a második helyen álló angol és francia csapatban van olyan játékos, Jude Bellingham és Kylian Mbappé (180 millió euró), akik piaci viszonyok között többet érnek, mint az utolsó öt helyen álló csapat bármelyikének összértéke. A magyar válogatott becsült értéke 165,5 millió euró, ami a 19. helyre sorolja a hazai válogatottat.

A FIFA-világranglistával ugyanakkor sem a magyar csapat, sem más ország válogatottjának az értéke nincs teljesen összhangban: Magyarország ezen a listán a 26., amivel az Eb csapatai közül a 14. A piaci érték tekintetében az A-csoportban mindegyik ellenfelünk, Németország (5.), Skócia (8.) és Svájc (11.) értéke megelőzi Magyarországot. Eközben a világranglistán ketten, Németország (16.) és Svájc (19.) vannak előttünk, míg Skócia (39) mögöttünk.

A Transfermarkt gyűjtése alapján az Európa-bajnokság 25 legértékesebb játékosa 10 nemzeti válogatottból került ki: közülük 7 angol, 4-4 francia és német, 3 spanyol, 2 portugál, valamint 5 nemzetből 1-1 labdarúgó, közöttük georgiai, holland, horvát, magyar és olasz. Szoboszlai Dominik szerepel az Európa-bajnokságon részt vevő top25 játékos között. A 21. helyen áll, amivel nem csupán a legértékesebb magyar játékos, de csapata, a Liverpool Európa-bajnokságon szereplő játékosai közül is a legelőkelőbb helyen áll. A top25-ben még egy csapattársa, az angol színekben játszó Trent Alexander-Arnold szerepel, aki a 23., 70 millió eurós értékeléssel.

teljes cikk a Világgazdaság honlapján olvasható.

Fotó: Világgazdaság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!