2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Sport

Akár a vb-t is megnyerhetné ez a csapat

Nem csak sérülés miatt maradnak le sztárjátékosok a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságról. A tornán nem szerepel majd több olyan futballista, aki az európai top kluboknál meghatározó szerepet töltenek be, és válogatottjuk nem jutott ki a vb-re.

Tizenöt nap múlva kezdődik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, amelyről a sérültek mellett több olyan klasszis játékos is hiányozni fog, akinek válogatottja nem kvalifikálta magát a tornára.

A lemaradók válogatottjában Petr Cech lenne a kapus. A Chelsea-vel már minden címet begyűjtő 32 éves, cseh válogatott hálóőr sorozatban a második vb-jéről marad le, miután a csehek harmadikok lettek a selejtezős csoportjukban az olaszok és a dánok mögött. A Bayern München balhátvédje, David Alaba is csak a televízión keresztül figyeli majd a vb-t. A 21 éves osztrák játékos a válogatottal a selejtezőkör utolsó előtti fordulójában sorsdöntő mérkőzésen vereséget szenvedett Svédországtól, így lemaradt a pótselejtezőről. A vb-hiányzók válogatottjába Szerbia adja a védelem tengelyét. A válogatott szintén csoportharmadikként búcsúzott a selejtezők végén, így a Chelsea hátvédje, Braniszlav Ivanovics és a Manchester Unitedből az Interbe tartó Nemanja Vidicset sem láthatjuk a világbajnokságon. Pedig mindketten voltak már Bajnokok Ligája-győztesek is.

A lengyel válogatottnak nem volt esélye beleszólni Anglia és Ukrajna selejtezős versenyfutásába, így a Borussia Dortmund jobb bekkje, Lukasz Piszczek sem lesz ott a vb-n. Dánia a selejtezők egyik legpechesebb válogatottjaként, a legrosszabb csoportmásodikként intett búcsút a vb-szereplésnek. Emiatt a Tottenham középpályása, Christian Eriksen is csak nézője lesz a tornának. A Nápoly labdarúgója, Marek Hamsik legutóbb ott volt a szlovák válogatottal a dél-afrikai világbajnokságon. Dél-Amerikába azonban már a szlovákok sem jutottak el, miután a selejtezőkben megközelíteni sem tudták a bosnyák és a görög válogatottat. A középpálya jobb odalát walesi játékosok alkothatnák a hiányzók kezdő 11-ében: Aaron Ramsey az Arsenal színeiben ebben a szezonban 28 mérkőzésen 13-szor volt eredményes, míg a jobb szélen Gareth Bale fejelhetne olyan gólt, mint a Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madrid színeiben.


A peches dortmundi lengyelek táborát gyarapítja Robert Lewandowski is, aki ősztől már a Bayern Münchent erősíti, de Piszczekhez hasonlóan a vb-t ő is kénytelen kihagyni. A világbajnokságról lemaradók csatársorának másik tagja Zlatan Ibrahimovics. A svéd center külön csatát vívott a pótselejtezőn a portugál Cristiano Ronaldóval a világbajnoki szereplésért, de a Paris Saint-Germainben idén 26 gólt termelt Ibra végül alulmaradt, ahogy a svéd válogatott is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

Győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában, így a szombati záró játéknapon dől el a feljutás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!