2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:50

Sport

A Testnevelési Egyetem díszdoktora lett Sebastian Coe + videó

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) díszdoktora lett a kétszeres olimpiai bajnok brit középtávfutó, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe.

  • A Testnevelési Egyetem díszdoktora lett Sebastian Coe + videó

A TF 1925-ös alapítása óta összesen 49 díszdoktori címet adományozott elismert sportolóknak, sportpolitikusoknak, sportszakembereknek és sporttudósoknak.

A márványtáblára aranybetűkkel felkerülő Sebastian Coe az 1980-as moszkvai, valamint az 1984-es Los Angeles-i olimpián nyert aranyérmet 1500 méteren. Sportpályafutása során összesen kilenc szabadtéri és három fedett pályás világrekordot állított fel középtávon. 2015 óta pedig ő a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke.

Nagyon sokan vannak most itt, akiknek hálás vagyok. Ők azok akik lehetővé tették, hogy minden idők egyik legjobb világbajnokságát rendezzük itt Magyarországon. Szeretnénk létrehozni egy nemzetközi edzői akadémiát, amelynek Budapest lenne a székhelye, bízom egy sikeres együttműködésben, mert ehhez minden adott a magyar fővárosban – mondta Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke. 

Coe az idei augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokság alatt már járt a TF-en, ahol egy negyedórás előadást is tartott.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!