2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Sport

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a Super Bowlt

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt: 31-9-re győzött a címvédő Kansas City Chiefs ellen.

  • A Tampa Bay Buccaneers nyerte a Super Bowlt

A 43 éves Tom Brady, a floridaiak irányítója - aki tavaly húsz esztendő után hagyta el a New England Patriots csapatát - tizedik nagydöntőjében a hetedik bajnoki címét ünnepelhette.

A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát.

Az első támadások korán véget értek mindkét oldalon, végül a Chiefs szerezte az első pontokat egy mezőnygólnak köszönhetően (0-3). A Tampa gyorsan válaszolt, egy 75 yardos támadássorozat végén Rob Gronkowski kapott touchdown-passzt Bradytől (7-3). A házigazda nem sokkal később növelhette volna előnyét, egészen a Chiefs gólvonaláig jutott, de négy kísérletből sem tudta beerőszakolni a labdát a célterületre.

A Patrick Mahomes által vezetett Chiefs támadósor képtelen volt haladni, ráadásul egy elrontott punt után kiváló mezőnypozícióból jöhetett a Buccaneers. A Kansas City védelme ugyan jól védekezett, de a mezőnygól-kísérletnél a speciális egység nagy hibát követett el - idő előtt ugrottak be -, így a büntetés után jöhetett újra Brady, aki újfent Gronkowskinak adott touchdown-passzt (14-3).

A Kansas csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni (14-6), Bradynek pedig egy perce maradt a félidő vége előtt visszatámadni. A Chiefs védői újra több szabálytalanságot elkövettek, így a Tampa végül egy yardról jöhetett, Brady pedig Antonio Brownnak osztotta ki harmadik TD-passzát (21-6).

A második félidő első támadásából a Chiefs újabb mezőnygólt rúgott (21-9), de a Tampa azonnal válaszolt, Leonard Fournette 27 yardos futással szerzett újabb touchdownt (28-9). Mahomes a következő támadásban szorongatott helyzetből szeretett volna nagy játékot kihozni, de eladta a labdát, a Tampa pedig újra mezőnygólig jutott (31-9).

A zárónegyed elején a Chiefs egy hosszú támadás végén újra pontok nélkül maradt, a Tampa pedig így kényelmesen őrizhette az eredményt.

A mérkőzés legértékesebb játékosának, pályafutása során ötödször, Bradyt választották.

Hír TV, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!