2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 23:00

Sport

A sportolók véleményét kéri a kormány, hogy egy sportosabb nemzetet nevelhessen + videó

A kormány célja, hogy a lehető legtöbb emberrel megismertesse a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményeket és egyúttal kikérje a társadalom véleményét a sport jövőjéről.

  • A sportolók véleményét kéri a kormány, hogy egy sportosabb nemzetet nevelhessen + videó

Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos: "Magyarország kormánya a közéleti munkáját a párbeszédre alapozza."

Egyfajta nemzeti konzultáció indul a sport értékeinek felkarolásáért - ami kiváló lehetőség arra, hogy kikérjék az emberek és a szakma véleményét a különböző kérdésben.

Szöllősi György, Nemzeti Sport, főszerkesztő: "Az egyes, nyilván a helyi pontokat, a helyi létesítményfejlesztéseket, a helyi sport sajátos szempontjait figyelembe véve beszélgetünk azokkal ez emberekkel, testnevelő tanárokkal, utánpótlás edzőkkel, sportolókkal, szülőkkel, szabadidő sportolókkal, akik az adott területen e tudják mondani, hogy mi minden történt, mi mindennek örülnek, mi mindenen kellene még változtatni és egyáltalán a magyar sport megújításának ügye szempontjából ott és akkor mi lehet a fontos."

2010-ben még 17,8 milliárd forint volt a magyar sport költségvetési támogatása, 2024-ben pedig 172,4 milliárd.

Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő, elnök, Sportegyesületek Országos Szövetsége: "Ez a támogatás döntő részben a magyar családtámogatási rendszer egyik legizmosabb eleme. Ennek a pénznek, tudni illik, a döntő része a gyermekek, a fiatalok, az utánpótlás korú sportolók sportolásának a feltételeit teremti meg"

Egyúttal bemutatták a Hajrá Magyarok című kiadványt is, amely bemutatja a sportban elért sikereket a utóbbi 14 évből.

 

Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára: "Tulajdonképpen bemutatja azt, hogy 2010 és 24 között az elmúlt 14 évben a magyar sport területén milyen fejlesztések valósultak meg, menni pénzből gazdálkodik a magyar sport, milyen infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, hány nemzeti sporteseménynek adtunk otthont. A sport világán keresztül milyen társadalmi csoportokat milyen formában tudunk támogatni."

Az is elhangzott, hogy a versenysportban elért eredmények mellett kiemelt cél, hogy a közösségi sportot is támogassák és a lehető legmagasabb szintre emeljék.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!