2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sport

A skótok földbe döngölésével indult az Európa-bajnokság

A magyar válogatottal egy csoportban szereplő, házigazda Németország és Skócia mérkőzésével elkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság a müncheni Allianz Arénában. Végérvényesen kitört a német futball-láz, amelyet sokan hiányoltak az Eb kezdete előtt: Julian Nagelsmann csapata 5-1-re kiütötte Skóciát, és ezzel feladta a leckét a szombaton Svájc ellen pályára lépő magyar csapatnak is. A stadion csak akkor csendesedett el drámai pillanatokra, amikor Ilkay Gündogan piros lapot érő rúgást kapott, és hosszan elterült a földön.

  • A skótok földbe döngölésével indult az Európa-bajnokság

Partihangulat vezette fel a 2024-es Európa-bajnokság nyitómeccsét, a hangosbemondóból a világ futballszurkolóinak kedvenc dala, a Freed from Desire üvöltött, nem is kellett több, a skót és a német drukkerek egyaránt lázba jöttek, talpra ugrottak, táncoltak, mintha csak koncertre jöttek volna. Ennél hangosabb csak akkor volt a müncheni Allianz Arena, amikor a skót himnusz következett. Olyan átszellemülten énekeltek a vendégszurkolók, hogy abban a pillanatban egy kicsit mindenki skót akart lenni.

A házigazdaként túlsúlyban lévő németek is teli torokból énekelték a saját himnuszukat, de az a jellegéből fakadóan is katonásnak hangzott a skótok érzelmektől fűtött előadása után. A meccs napján is inkább a skótok csinálták a hangulatot München főterén, a Marienplatzon. Meg egy kis feszültséget is, néhányan közülük rendőrökkel balhéztak. A meccs elején sem bírtak magukkal, egy füstbombát becsempésztek valahogy a lelátóra.

Az ilyenkor mindig kötelező megnyitóünnepség felejthető volt, a kezdőkör közepén a felfújt Eb-trófea a sajtópáholyból úgy nézett ki, mint egy hatalmas partra vetett hal. Amikor viszont a januárban elhunyt Franz Beckenbauer özvegye, Heidi kísérte be az igazi kupát (két korábbi német Eb-győztes, Jürgen Klinsmann és Bernard Dietz társaságában), állva tapsolt az egész lelátó.

Már a meccs első percében újra talpra ugrottak a németek, ugyanis Rüdiger indításával Florian Wirtz került nagy helyzetbe, de lesen volt. Nagy elánnal kezdett a házigazda, de több pontatlan passz után mindig lemondóan hördült fel a kissé türelmetlen német közönség.

A 11. percben aztán kitört a hazai örömünnep: megint Wirtz volt főszerepben, és a tizenhatos vonaláról leadott lövése a kapufa segítségével a skót kapuban kötött ki – 1-0. Nyolc perccel később pedig már kettő volt közte: Havertz lövés helyett passzolt, a címzett, Musiala pedig egy labdaátvétellel elküldte a védőjét. majd határozottan a jobb felsőbe tüzelt – 2-0.

Wirtz és Musiala a német futball jövőjét és már jelenét is jelentik, mindketten 21 évesek, és ők a német keret legértékesebb játékosai 130, illetve 120 millió euróval. A 25. percben megint jött a rongylábú Musiala, aki a tizenhatos vonalán cselezgetett, mire felrúgták. A játékvezető elsőre tizenegyest ítélt, de a VAR korrigált, és szabadrúgás lett belőle. Egy variáció után a meccs előtt nyílt levelet író csapatkapitány, Gündogan lőtt laposan, de gyengén, így nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: EPA

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!