2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Sport

A leghosszabb nap következik

A második versenynap lesz a budapesti birkózó-világbajnokság leghosszabb napja, mivel a hivatalos megnyitót is vasárnap rendezik a Papp László Budapest Sportarénában.

  • A leghosszabb nap következik

A vb-t felvezető események egyik csúcspontja szombat este a Kongresszusi Központban volt, ahol a nyitógálán több mint 300 vendég vett részt. A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökségén túl sportvezetők, közéleti személyiségek, a résztvevő 114 ország küldöttségének vezetői, valamint olimpiai, világ és Európa-bajnok birkózók, a sportág élő legendái is bepillantást nyerhettek a sportág történetébe a tánc és a zene segítségével. A gálaműsorban többek között színpadra léptek az immár kilencszeres világrekorder Rippel fivérek, az Egri Vitézlő Hagyományőrző Szervezet tagjai, a Coincidance táncosai, valamint a korosztályos magyar birkózóválogatott tagjai is.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a gálán köszöntőjében kiemelte, hogy a birkózás nagyon fontos szerepet tölt be a magyar sportban, és ez a világbajnokság az idei év legjelentősebb sporteseménye hazánkban.

Vasárnap a szombati négy súlycsoport (szabadfogás 61, 74, 86, 125 kg) vigaszági küzdelmeit, illetve helyosztóit rendezik meg. A hazai versenyzők közül csak a nehézsúlyú Ligeti Dániel maradt állva, aki a vigaszágon az orosz bajnok Anzor Hizrijev ellen lép szőnyegre. Továbbá négy súlycsoportban kezdődtek meg délelőtt a versenyek. A szabadfogásúak 57 kilós súlycsoportjában Farkas Rajmund, 65 kilóban Asarin Roman, 79 kg-ban Nagy Mihály, 92-ben pedig Hatos Gábor lép szőnyegre.

A megnyitó az esti program előtt, 16.45-tól lesz, majd 17.45-től az elődöntőket, 19 órától pedig a döntőket rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Verstappen nyerte a sprintfutamot

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!