2019. július 20.,
szombat, Illés napja

A játékosok szerint a mentális erő lesz a kulcs a szlovákok ellen

Hír TV

2019. március 19., kedd 21:38, frissítve: szerda 07:11

Csütörtökön Szlovákia ellen megkezdi az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott, a csapat Telkiben megtartotta utolsó hazai sajtótájékoztatóját, és szerdán utazik Nagyszombatba.

Gulácsi Péter szerint az utolsó két Nemzetek Ligája-találkozón mutatott játékot kell továbbvinni a szlovákok ellen is.

„Szeretnénk azt, hogy egy kellemetlen ellenfél legyünk mindenkinek a csoportban. Ez most a szlovákok ellen kiemelten fontos, mert az első mérkőzés a selejtezősorozatban. A Nemzetek Ligája megmutatta, hogy fontos, hogy kezdjünk egy idegenben egy közvetlen rivális ellen, fontos, hogy ott jó eredménnyel indítsunk” – mondta a válogatott kapusa.

Holender Filip egykori klubedzőjénél, Marco Rossinál mutatkozott be a válogatottban, szerinte az a legfontosabb, hogy a csapat mentálisan milyen állapotban lesz.

„Természetesen nehéz lesz, de mindent bele fogunk adni. Az egyik legfontosabb dolog, hogy mentálisan erősek” – mondta a játékos.

A többiekhez csatlakozott már az Egyesült Államokból Baráth Botond és Németh Krisztián is, így teljes kerettel készülhet a csapat. A Szlovákia–Magyarország mérkőzés csütörtökön 20:45-kor kezdődik.