2024. 07. 03. Szerda Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Sport

A hajrában szerzett szerencsés találattal jutott tovább Franciaország

A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban.

  • A hajrában szerzett szerencsés találattal jutott tovább Franciaország

Az első félidőben meddő volt a franciák mezőfölénye, hiába kísérleteztek sokkal többet, veszélyt sem ők, sem a belgák nem jelentettek ellenfelük kapujára. A fordulást követően már mindkét fél előtt adódtak nagyobb lehetőségek, a gallok végül egy szerencsés - a jegyzőkönyvbe hivatalosan öngólként bekerült - találattal, a hajrában szerezték meg a vezetést.

A francia együttes pénteken a 21 órakor kezdődő Portugália-Szlovénia párharc továbbjutójával találkozik Hamburgban a nyolc között.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Franciaország-Belgium 1-0 (0-0)

------------------------------

Düsseldorf, 46 810 néző, v.: Glenn Nyberg (svéd)

gólszerzők: Vertonghen (85., öngól)

sárga lap: Tchouaméni (15.), Griezmann (23.), Rabiot (24.), illetve Vertonghen (76.), Mangala (93.)

Franciaország:

-------------

Maignan - Koundé, Upamecano, Saliba, T. Hernández - Kanté, Tchouaméni, Rabiot - Griezmann - M. Thuram (Kolo Muani, 62.), Mbappé

Belgium:

-------

Casteels - Castagne (De Ketelaere, 88.), Faes, Vertonghen, Theate - De Bruyne, Onana, Carrasco (Lukebakio, 88.) - Openda (Mangala, 64.), Lukaku, Doku

II. félidő:

----------

85. perc: Türelmes francia támadás ért vezető - és továbbjutást jelentő - gólt: a belga tizenhatosról kijátszott labdát Kanté passzolta vissza, a csereként beállt Kolo Muani pedig a tizenegyesponttól kissé jobbra fordulásból "eltörte" a labdát, amely Vertonghenen irányt változtatva a bal kapufa mellé pörgött (1-0).

A 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes francia válogatott és a belga együttes 76. alkalommal találkozott egymással, először 1904 májusában mérkőztek. Az örökmérleg enyhe belga fölényt mutatott a találkozó előtt: 30 győzelem, 19 döntetlen és 26 francia siker, de nagy tornán mind a négy meccsüket Franciaország nyerte. Legutóbb 2021 októberében játszottak egymással: a Nemzetek Ligája torinói elődöntőjében 3-2-re a franciák győztek.

Ezúttal kevés helyzettel és francia mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, mivel egyik fél sem vállalt felesleges kockázatot, sokszor szinte állóháborúvá dermedt a játék. Az első fél óra nem is hozott jelentős lehetőségeket, a szünet előtti negyedórában viszont egyre több volt a jó francia támadás, még ha nagy helyzet ekkor sem alakult ki a gallok előtt. A belgáknak viszont több ízben is csupán felszabadításra futotta az erejükből, többnyire az ő térfelükön zajlott a játék.

A pihenő után már veszélyes helyzetig jutott Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese, ám nem tudott élni azzal, hogy a belgák feljebb tolták védekezésüket. Hetven perc után a támadásait addig rendre rossz átadásokkal elrontó belga együttes is kialakított lehetőséget. A hajrában végül szerencsés találattal szereztek vezetést a franciák, az öngóllal pedig tovább is jutottak. A mérkőzés képét és a francia fölényt jól mutatja, hogy húsz kísérletükkel szemben a belgák mindössze ötször próbálkoztak, a kaput egy francia és két belga lövés találta el.

Belgium 2015 júniusa óta nem tudja legyőzni riválisát.

Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!