2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Sport

A 19 ász sem tudta megállítani a svájci klasszist

Teljessé vált az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntője, Melbourne-ben. Utolsóként Roger Federer biztosította helyét a legjobb nyolc között. A svájci klasszis továbbra is magabiztosan menetel a tornán.

A szervakirályként is emlegetett kanadai Milos Raonic várt a korábbi világelső Federerre az ausztráliai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A 13. helyen kiemelt kanadai ezen a találkozón is kiválóan adogatott, összesen 19 ászt ütött. De ez sem volt elég, Federer folytatta magabiztos menetelését az év első Grand Slam-tornáján, Raonic hiába hárított az első szettben több bréklabdát is, a tizedik gémben kettős hibát vétett, amit a svájci könyörtelenül kihasznált.

A második játszma kiegyenlítettebb volt, de a rövidítésben ismét Federer volt jobb, ezzel megtörte ellenfelét, aki a harmadik szettben már nem tudott ellenállni. A 31 éves, négyszeres Australian Open-győztes Federer így továbbra sem veszített szettet Melbourne-ben, és a 2004-es Roland Garros óta sorozatban 35. Grand Slam-tornáján került a nyolc közé.

Ellenfele a negyeddöntőben a 2008-as finalista, francia Tsonga lesz, aki honfitársa, Gasquet ellen győzött négy szettben.

A nőknél Serena Williams kevesebb mint 1 óra alatt, 6:2, 6:0-val könnyedén búcsúztatta az orosz Kirilenkót. Ez egyben azt is jelenti, hogy a legjobb nyolc között honfitársával, a mindössze 19 éves Sloan Stephensszel találkozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!