2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

19 év után ismét a Szuper Sasok Afrika trónján

2013. február 11., hétfő 16:53

Nigéria nyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját. A Szuper Sasok a meglepetéscsapat Burkina Fasót győzték le a döntőben. A nigériai labdarúgó-válogatott 19 év után ülhetett fel ismét Afrika trónjára.

Több tízezer szurkoló követte Nigériában kivetítőn a labdarúgó-Afrika-kupa dél-afrikai döntőjét, melyben az ország válogatottja Sunday Mba góljával 1–0-ra legyőzte Burkina Faso csapatát. Majdnem húsz évet vártak erre a pillanatra a nigériai szurkolók. A kupagyőzelem után fieszta vette kezdetét Lagosban.

„Nagyon boldogok vagyunk, mert hosszú ideje vártuk ezt a sikert. 1994-ben Yekiniék csapata tudta utoljára elhódítani az Afrika-kupát. Most ismét mi vagyunk a legjobbak” – fogalmazott egy nigériai szurkoló.

Stephen Keshi szövetségi kapitány a második ember, aki játékosként és edzőként is Afrika-kupát nyert. A szurkolók többsége szerint a nigériai futball új nemzedéke sokági sikeres lehet.

„Nagyon vártam ezt az estét. Jól játszott a csapat, és megérdemelten nyerte meg a kupát. Hálásak vagyunk nekik. Ez új kezdet a nigériai futballban, ez végre egy jó válogatott" – mondta egy szurkoló.

A harmadik kontinensbajnoki címét begyűjtő Nigéria következő sikereit a nyári Konföderációs Kupán érheti el, ahol a földrész képviseletében játszik.