2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Zsigmond Barna Pál: Kárpátalján meg kell küzdeni a magyar nyelv használatáért

Kárpátalján korlátozzák a magyar nyelv használatát - noha Ukrajnának be kellene tartania az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásait. Ezt Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte az Európai Nyelvek napja alkalmából.

  • Zsigmond Barna Pál: Kárpátalján meg kell küzdeni a magyar nyelv használatáért

A politikus leszögezte: ezen a napon nemcsak a nyelvtanulás fontosságára, de anyanyelvünk védelmére is fel kell hívni a figyelmet. Ennek kapcsán Ukrajna mellett most Szlovákiában kell küzdeni a magyar nyelvhasználatáért.

"A magyar nyelv megóvása mellett Magyarország óvja és ápolja, biztosítja a velünk élő nemzeti közösségek, kisebbségek nyelvhasználatát is. Tehát az örömünk nem lehet felhőtlen, hiszen a Kárpát-medencében a határon túli magyaroknak nap mint nap meg kell küzdeni az anyanyelv használatáért" - jelentette ki a parlamenti államtitkár.

"Látjuk ezt például Szlovákiában, ahol a hétvégén meghatározó fontosságú választásokra kerül sor. Fontos az, hogy minél több szlovákiai felvidéki magyar vegyen részt a választásokon, hiszen ez a választás arról is szól, hogy a magyar nyelv használata további garanciákat kapjon" - tette hozzá Zsigmond barna Pál.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

A kormány azt szeretné, hogy a világ egy békésebb hely legyen, és hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jól alakuljanak az elkövetkező időszakban, márpedig mindkét ügy szempontjából Donald Trump győzelme lenne kedvező az amerikai elnökválasztáson - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!