2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Zsidóellenes terrorcsoportot számoltak fel Görögországban

A görög rendőrség bejelentette, hogy felszámolt egy görögországi zsidó célpontok ellen támadásokat tervező terrorcsoportot, és letartóztatott egy 27, illetve 29 éves pakisztáni férfit, akik illegálisan tartózkodtak az országban.

  • Zsidóellenes terrorcsoportot számoltak fel Görögországban

A gyanúsítottak egy zsinagógának és zsidó étteremnek otthont adó épületet akartak célba venni.

A terv leleplezésében az izraeli titkosszolgálat is segített, az izraeli miniszterelnöki hivatal pedig közleményében azt írta, hogy a görög csoport egy Iránból működtetett, kiterjedt hálózat része volt.

Eli Kohen izraeli külügyminiszter köszönetet mondott az athéni kormánynak és a görög hírszerzésnek a terrortámadás meghiúsításáért.

Konsztantina Dimoglidu görög rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a csoportot egy Európán kívüli országban élő pakisztáni férfi hozta létre. Más rendőrségi források szerint a férfi Teheránban él.

A görög rendőrség közleményében azt írta, hogy a két gyanúsított mobiltelefonján talált beszélgetésekből, videókból és térképekből kiderült, hogy már kiválasztották a célpontot, és belekezdtek a felderítésbe, illetve a támadás megtervezésébe. A hatóságok hozzátették, hogy a gyanúsítottak egyértelmű utasítást kaptak ennek végrehajtására.

Az athéni ügyészség terrorcsoport létrehozása és a szervezetben való tagság miatt büntetőeljárást indított a férfiak ellen, akik a görög terrorellenes törvény értelmében tíz évtől életfogytig terjedő szabadságvesztéssel sújthatóak.

Az ügyészségtől származó információ szerint a csoport Iránban élő szellemi atyja ellen is eljárást indítottak.

Görögországban mintegy ötezer zsidó él. Athén jó viszonyt ápol Izraellel, és az elmúlt években nem volt terrortámadások célpontja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!