2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Zsidó származása miatt támadtak rá egy állapotos nőre Franciaországban

A francia hatáságok letartóztattak két afrikai származású tinédzsert, amiért fegyverrel támadtak rá egy terhes nőre párizsi otthonában, pusztán azért, mert "zsidó és gazdag". 

  • Zsidó származása miatt támadtak rá egy állapotos nőre Franciaországban

A múlt hónapban két 16 éves fiatalt vádoltak meg azzal, hogy betörtek egy 26 éves zsidó száramzású nő párizsi otthonába. A két gyanúsítottat ezen a héten tartóztatták le a francia fővároson kívüli Val-d'Oise külvárosban - írja a Breitbart.com

A Le Figaro napilapnak nyilatkozó rendőrségi források szerint a két gyanúsított Franciaországban születtek, egyiküket "afrikai típusúnak", míg a másikat "észak-afrikai típusúnak" írták le. A párost korábban sem volt ismeretlen a hatóságok előtt. 

A lap arról számolt be, hogy november 23-án két férfi bekopogtatott a nőhöz, miközben , akik futárnak adták ki magukat és maszkot viseltek, hivatkozva a koronavírus-járványra. Miután a fiatal nő ajtót, nyitott, a támadók behatoltak a lakásába, az áldozatot megragadták a torkánál fogva és kézifegyverrel megfenyegették.

A nő átadta néhány ékszerét és pénzét, a két álarcos azonban nem volt elégedett a zsákmánnyal, és addig fojtogatták, amíg a sértett el nem vesztette az eszméletét. A két tolvaj a hírek szerint 6000 eurót érő ékszerrel, 400 euróval és 150 dollár készpénzzel távozott.

A nő, aki négy hónapos terhes volt a támadás idején, kénytelen volt több napot kórházban tölteni. 

A Le Figaro szerint a két támadó - miután elkapták őket - beismerte a rablást. Azt állították, hogy azt mondták nekik, hogy célba kell venniük a nőt, mert zsidó, és ezért gazdag. 

A támadás a franciaországi antiszemita hullám közepette történt. A Hamász október 7-i Izrael elleni terrortámadása óta Franciaországban több ezer antiszemita bűncselekményt regisztráltak. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!