2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Külföld

Zelenszkijék figyelmeztetése: Oroszország a Majdan 3-ra készül + videó

Az ukrán elnöki iroda hírszerzési osztálya szerint Moszkva célja, hogy idén zavasszal kirobbantsa a Majdan 3-at - számolt be Dunda György a HírTV kárpátaljai tudósítója. 

  • Zelenszkijék figyelmeztetése: Oroszország a Majdan 3-ra készül + videó

A Majdan 3-ról korábban sajtóhírek voltak, most viszont konkrétan Zelenszkij ukrán elnök irodája hívta fel erre a veszélyre a figyelmet. Dunda György kiemelte, konkrétumokat is rögzített a bejelentés: 

  • Elsősorban a mozgósítás körüli hisztáriakeltéssel próbálják élezni az ukrajnai belső ellentéteket (...) ezt a népharagot akarja majd Oroszország tovább gerjeszteni 
  • A Kreml megpróbálja a legitimitási kérdéskört próbálja tovább feszegetni, hiszen Ukrajnában kiemelt téma, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatali ideje májusban lejár, s utána mennyire lesz tekinthető legitim elnöknek
  • Az elnöki iroda szerint az oroszok megpróbálják mérgezni Kijev és nemzetközi partnerei kapcsolatát
  • A jelentés úgy látja, a felgerjesztett nagy társadalmi elégedetlenséget az orosz csapatok arra használnák ki, hogy bedöntsék Kelet-Ukrajnában a frontvonalakat

Teljes tudósítás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!