2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Zelenszkij: Oroszország fél az ukrán légvédelemtől

A szaúd-arábiai kétnapos béketárgyaláson több megoldás is az asztalra került, bár Oroszország nem képviseltette magát a találkozón. Közben az orosz hadsereg rakétákkal és drónokkal indított támadásokat, Ukrajna pedig kazettás bombákat vetett be egy Donyecki célpont ellen.

  • Zelenszkij: Oroszország fél az ukrán légvédelemtől

Az orosz erők nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel mértek csapásokat két ukrán légibázisra - jelentette be az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Mindkét támaszpont távol található a frontvonaltól.

"Oroszország fél Ukrajnától"

Az ukrán elnök nem sokkal később egy légibázison tekintette meg a nyugati harci felszereléseket, köztük a Patriot rakétaelhárító rendszereket. Azt mondta, Oroszország fél az ukrán légvédelemtől.

"A megszállók abban reménykedtek, hogy a totális háború első óráiban megsemmisítik légvédelmünket és bázisainkat, de ez kudarcot vallott. Sőt, ma, a háború 529. napján, Oroszország annyira fél légterünk védelmezőitől, hogy demonstratív rakétacsapásokat hajtott végre" - fogalmazott az ukrán elnök.

Az orosz erők korábban drónokkal és rakétákkal támadták Ukrajna több régióját. Találat ért egy Harkiv megyei vérellátó központot is, ketten meghaltak, négyen megsebesültek. Ukrajna közben kazettás bombákkal lőtt egy egyetemi épületet Donyeckben. 

Nem áll meg az ukrán offenzíva

Az ukrán offenzívával kapcsolatban a legfontosabb hír az, hogy nem állt meg - jelentette ki az ukrán katonai hírszerzés vezetője. Kirilo Budanov hangsúlyozta: a támadás Bahmut térségében valamivel gyorsabban halad, mint délkeleten, ahol az oroszoknak volt idejük kiépíteni a védelmüket.

Közben az ukrán belbiztonsági szolgálat főnöke "törvényesnek" nevezte azokat a támadásokat, amelyeket Ukrajna nemrég orosz hajók és a Kercsi-híd ellen hajtott végre. A történtekre az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette: Oroszország meg fogja bosszulni, hogy Ukrajna megtámadott egy civil tartályhajót.

Ismert az ukránok és az oroszok igénye a béke megkötéséhez

Közben befejeződtek a tárgyalások Szaúd-Arábiában az ukrajnai békéről. A találkozón nyugati nagyhatalmak és fejlődő országok tisztségviselői vettek részt. Bemutatták Volodimir Zelenszkij béketervét, amely az orosz háborús bűnösök elítélésén, a biztonsági garanciákon, valamint az orosz csapatok kivonásán alapul.

A tárgyaláson Oroszország nem vett részt. Ezzel kapcsolatban Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese azt írta Telegram-csatornáján: a rendezési folyamatnak akkor lesz esélye a sikerre, ha annak mindkét érintett fél a részese és ha figyelembe veszi a realitásokat is, beleértve Oroszország új régióit.

Összefoglaló videó:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

A miniszter hozzátette: "Az elmúlt évek válságaira a magyar gazdaság politika rendre sikeres válaszokat adott, ennek eredményeként tért vissza a magyar gazdaság növekedési pályára, ennek eredményeként döntünk folyamatosan beruházási, export és foglalkoztatási rekordokat, ennek hatására tudtuk visszanyerni versenyképességünket."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!