2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története 03:00

Külföld

Zaríf felelőtlennek nevezte az Iránt vádoló francia-német-brit közleményt

Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter kedden "rendkívül felelőtlennek" minősítette Franciaország, Németország és Nagy-Britannia vezetőinek azt az előző napi közös közleményét, amelyben egyértelműen Iránt tették felelőssé a szaúdi olajlétesítmények ellen szeptember 14-én végrehajtott támadásokért.

  • Zaríf felelőtlennek nevezte az Iránt vádoló francia-német-brit közleményt

 "Ez a legfelelőtlenebb megnyilatkozás, amit életemben hallottam" - mondta a miniszter a TASZSZ orosz hírügynökség kérdésére, utalva arra, hogy Emmanuel Macron francia elnök, Angela Merkel német kancellár és Boris Johnson brit miniszterelnök az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán tartott tanácskozásuk után nyilvánosságra hozott közleményükben úgy fogalmaztak: "Nyilvánvaló számunkra, hogy Irán a felelős a támadásokért. Nincs más hihető magyarázat".

 Zaríf ezt a fajta érvelést tartja képtelenségnek. Nehezményezte, hogy ezeknek a vádaknak az alapja nem más, mint hogy e három ország szerint "mások nem tehették". "Az, hogy ők Iránt azért vádolják, mert nincs más, akit vádolni lehetne, jogi szempontból fölülmúl minden képzeletet" - mondta az iráni diplomácia vezetője.

Szeptember 14-én dróntámadások érték a szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat két olajterminálját, köztük a világ legnagyobb olajfinomítóját, a támadás elkövetőjeként a jemeni húszi lázadók jelentkeztek. Az Egyesült Államok már rögtön az elején hangoztatta, hogy az események hátterében szerinte Teherán áll. Irán ugyanakkor kitartóan tagadja, hogy köze lett volna a támadásokhoz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!