2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

WHO: Exponenciálisan nőtt a fertőzések száma az elmúlt öt hétben világszerte

Kivégzéssel fenyegette meg a járványellenes intézkedések megszegőit a Fülöp-szigetek elnöke. Az országban eddig több mint 2 ezer bizonyított koronavírusos fertőzött van, és 96-an haltak meg. A dél-kelet ázsiai térségben most kezd gyorsuló ütemben terjedni a koronavírus-járvány. Malajziában 3 ezer, Thaiföldön 1900, míg Indonéziában 1600 fertőzöttről tudnak. A Covid-19 nevű kór fertőzöttjeinek száma világszerte közelít az egymillióhoz és csaknem 50 ezren vesztették már életüket.

  • WHO: Exponenciálisan nőtt a fertőzések száma az elmúlt öt hétben világszerte

Panamában nemi alapon vezették be a korlátozásokat: férfiak és nők külön napokon hagyhatják el otthonaikat.

A kubai kormány pedig kedden bejelentette a kereskedelmi és charterjáratok felfüggesztését, és távozásra kérte területi vizeiről a külföldi hajókat.

A dél-kelet ázsiai térségben is egyre gyorsabban terjed a koronavírus-járvány. A Fülöp-szigetek elnöke agyonlövéssel fenyegette meg azokat, akik megszegik a járványellenes intézkedéseket.

Az ausztrál kormány közben mintegy 25 ezer milliárd forintnak megfelelő gazdaságélénkítő csomagot fogadott el a koronavírus okozta nehézségek kompenzálására.

Nyugat-Ausztrália partjainál közben újabb hajó-dráma alakult ki: az Artania nevű német óceánjáró 41 utasánál mutatták ki a Covid-19 fertőzést, a jármű azonban továbbra sem akarja elhagyni az ország partjait. Az egészséges utasokat már múlt héten Németországba szállították repülőgépekkel, a fertőzötteket pedig ausztrál kórházakba helyezték el. Néhány tucat utas és a legénység azonban továbbra is a fedélzeten tartózkodik.

Ausztráliában is ötezer fölött van már a fertőzöttek száma, a betegséget elsősorban az a csoport hozta be az országba, akiknek tagjai márciusban tértek vissza egy amerikai sítúráról és annak ellenére nem vonultak karanténba, hogy a vírustesztjük pozitív lett.

Aggodalmát fejezte ki szerdán az Egészségügyi Világszervezet vezetője a világjárvány gyors kiszélesedése és globális terjedése miatt.

"Az elmúlt öt hétben az igazolt fertőzöttek száma közel exponenciálisan növekedett, az elmúlt héten megkettőződött a halálesetek száma A következő napokban elérjük a világban az 1 millió megerősített fertőzést és az 50 ezer halálesetet"

– Tedrosz Adhamon Gebrejeszusz, az ENSZ főigazgatója hozzátette, fel kell készíteni az országokat a tesztelésre, fertőtlenítésre és a vírus elkülönítésére, valamint segíteni kell a kijárási korlátozások miatt munkájukat elvesztőket.

A koronavírus-járvány immár 205 országot érint.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!