2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Külföld

Washington felhagy két, korábban lelőtt azonosítatlan tárgy keresésével

Az Egyesült Államok felhagy két azonosítatlan tárgy keresésével, melyeket e hónapban lőttek le, ugyanakkor hozzálátnak egy másik lelőtt kínai léggömb megvizsgálásához - közölte az Észak-amerikai Parancsnokság közép-európai idő szerint szombat hajnalban.

  • Washington felhagy két, korábban lelőtt azonosítatlan tárgy keresésével

Az elmúlt hetekben lelőtt, személyzet nélküli azonosítatlan tárgyak maradványait ezeddig szakadatlanul keresték Alaszkában és a Kanadával határos Huron-tónál Északkelet-Amerikában, a keresés azonban a légi felvételek és felszíni érzékelők segítségével sem volt eredményes.

Hozzátették: a kíméletlen alaszkai sarkvidéki körülmények is hozzájárultak ahhoz, hogy lefújják a keresést. LLoyd Austin védelmi miniszter helyi idő szerint péntek este jóváhagyta a munkálatok felfüggesztését.

Egy harmadik, lelőtt, de egyelőre elő nem került tárgy keresése a kanadai Yukon térségben továbbra is folyamatban van.

Az Észak-amerikai Parancsnokság közölte egyúttal, hogy megvizsgálnak egy lelőtt kínai léggömböt, amelynek maradványait a hadsereg már át is adta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársainak.

Az amerikai-kínai viszonyban az elmúlt két hétben egyre több feszültség keletkezett, amiért a kivizsgálásra ítélt kínai megfigyelő léggömb nyolc napon keresztül sodródott az észak-amerikai légtérben, mielőtt az amerikai légierő február 4-én megsemmisítette azt.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön elmondta, hogy az Egyesült Államok hírszerzése szerint a kérdéses azonosítatlan eszközök nem kapcsolódtak Kína léggömb-kémprogramjához, hanem vélhetően kínai vállalkozásokhoz és magáncégekhez tartoztak, s időjárási, illetve egyéb tudományos méréseket folytattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

A NATO már bevetésre alkalmas erőket szervez

Ön szerint nevezhető az megelőzésnek, ha a NATO különböző nemzetiségű katonákból akar Ukrajnába szervezni úgynevezett gyorsreagálású hadtestet? Mert Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kicsinyítve a tervezett akciót, annak minősítette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Financial Times magasztalja Magyarországot

A Financial Times magasztalja Magyarországot

Magyarország, Olaszország és Franciaország, 1 milliárd eurós támogatást ad saját nemzeti költségvetéséből a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek felfedezésének elősegítésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!