2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Külföld

Vörös riasztást adtak ki az áradások miatt Új-Zélandon

Vörös riasztást rendeltek el Új-Zéland déli szigetén az áradások miatt. A térséget napok óta heves esőzések sújtják, több száz embert kellett kimenekíteni. Számos főút járhatatlanná vált és akadozik az áramellátás is.

  • Vörös riasztást adtak ki az áradások miatt Új-Zélandon

Homokzsákokkal próbálják elállni az útját a hatalmas víztömegnek Új-Zéland déli szigetén. Az elmúlt hatvan órában több mint egy méter csapadék zúdult a térségre. A heves esőzés miatt számos folyó kilépett a medréből, az áradás utakat, házakat öntött el, és több száz embert napokra elzárt a külvilágtól. Több ezren áram nélkül maradtak. A katasztrófavédelem vörös riasztást rendelt el.

A hatóság megkezdte az alacsonyan fekvő városok evakuálását, mintegy 6 ezer embert próbálnak helikopterrel kimenekíteni.

A szakemberek abban bíznak, hogy az ár most tetőzik, és az apadással csökken majd a veszély.

"A kiáradó víztömeg, vagyis tulajdonképpen a folyók vízszintje meghaladta az árvédelem szintjét, ezért kezdtük meg a térség evakuálását. De egyelőre - és nagyon remélem, hogy ez így marad - a gátak kitartanak, szóval imádkozunk, hogy a vízszint elkezdjen csökkenni, ennek már látjuk némi jelét"

- mondta a térség vészhelyzeti koordinátora.

Az özönvízszerű esőzés miatt hétfőn már több száz ember rekedt a sziget délnyugati részén található Milfourd Sound nevű fjordlenden. A népszerű turistacélponthoz vezető mintegy 120km-es útszakasz ugyanis járhatatlanná vált. A turistákat helikopterekkel szállították a közeli városba.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!