2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Vörös riasztást adtak ki az áradások miatt Új-Zélandon

Vörös riasztást rendeltek el Új-Zéland déli szigetén az áradások miatt. A térséget napok óta heves esőzések sújtják, több száz embert kellett kimenekíteni. Számos főút járhatatlanná vált és akadozik az áramellátás is.

  • Vörös riasztást adtak ki az áradások miatt Új-Zélandon

Homokzsákokkal próbálják elállni az útját a hatalmas víztömegnek Új-Zéland déli szigetén. Az elmúlt hatvan órában több mint egy méter csapadék zúdult a térségre. A heves esőzés miatt számos folyó kilépett a medréből, az áradás utakat, házakat öntött el, és több száz embert napokra elzárt a külvilágtól. Több ezren áram nélkül maradtak. A katasztrófavédelem vörös riasztást rendelt el.

A hatóság megkezdte az alacsonyan fekvő városok evakuálását, mintegy 6 ezer embert próbálnak helikopterrel kimenekíteni.

A szakemberek abban bíznak, hogy az ár most tetőzik, és az apadással csökken majd a veszély.

"A kiáradó víztömeg, vagyis tulajdonképpen a folyók vízszintje meghaladta az árvédelem szintjét, ezért kezdtük meg a térség evakuálását. De egyelőre - és nagyon remélem, hogy ez így marad - a gátak kitartanak, szóval imádkozunk, hogy a vízszint elkezdjen csökkenni, ennek már látjuk némi jelét"

- mondta a térség vészhelyzeti koordinátora.

Az özönvízszerű esőzés miatt hétfőn már több száz ember rekedt a sziget délnyugati részén található Milfourd Sound nevű fjordlenden. A népszerű turistacélponthoz vezető mintegy 120km-es útszakasz ugyanis járhatatlanná vált. A turistákat helikopterekkel szállították a közeli városba.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!