2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Vonat gázolt halálra két chicagói rendőrt

Bevetésen gázolt halálra a vonat két chicagoi járőrt. A rendőrök egy fegyverest üldöztek a sínek mellett, ezután történt a tragédia. A mostani esettel idén már hat tisztviselőt veszített el balesetben a chicagói kerületi rendőrség.

  • Vonat gázolt halálra két chicagói rendőrt

Gyászol a chicagoi rendőrség. Két fiatal járőrt gázolt el a vonat a város déli részén, akiket lövöldözés miatt riasztottak egy vasúti pálya melletti helyszínre. Eduardo Marmolejo és Conrad Gary a síneken menekülő személyt üldözték, amikor a menetrend szerint közlekedő járat elütötte őket. A lövöldözőt később a rendőrség elfogta. fegyverét pedig lefoglalták.

„Elvesztettünk két fiatalembert, két családapát. Ez az ünnep már soha nem lesz ugyanaz mint régen” – mondta Rahm Emanuel, Chicago polgármestere. 

A 37 és 31 éves rendőr halála nem az első tragédia idén, ami megrázza a város polgárait.

„Az idei év rendkívül nehéz volt a Chicago-i rendőrségnek. Különösen az ötödik kerületi férfiak és nők számára, akik számos tragédiát kellett feldolgozzanak ebben az évben – nyilatkozta Eddie Johnson felügyelő. – Chicago teljes lakosságát arra kérem, hogy imádkozzanak e két hősi halált halt fiatal férfi családjáért.”

Múlt hónapban egy hivatalnokot és két civilt lőtt le egy fegyveres férfi az egyik dél-chicagoi kórházban, februárban pedig egy parancsnok vesztette hasonlóképp az életét. A kerületi rendőrség két tagja nemrég öngyilkosságot követett el.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!