2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Víz alatti akció indult Emiliano Sala maradványainak felkutatására

Újrakezdik a La Manche-csatorna fölött eltűnt argentin labdarúgó gépének keresését. A munkálatokat egy profi tengerkutató vezeti, két hajóval keresik a Csatorna-szigetek közelében elveszett kisrepülőt. Emiliano Sala és a pilóta feltehetően már nincsenek életben, de a család szeretné megtalálni a holttesteket.

  • Víz alatti akció indult Emiliano Sala maradványainak felkutatására

Több mint egy héttel azután, hogy felhagytak az Emiliano Salát szállító kisrepülő kutatásával, víz alatti akció indult az argentin játékos maradványainak megtalálására. A csatár és a gép pilótája feltehetően már nincsen életben, de a család szeretné megtalálni a holtesteket. Erre azután éledt újra a remény, hogy egy francia strandon megtalálták a kisgép két ülésdarabját. A kutatóexpedíciót a La Manche-csatornán egy olyan szakember vezeti, aki korábban már 24 gép roncsát találta meg.

„A magánfinanszírozású kutatással próbálkozunk, hogy megválaszolhassuk azokat a kérdéseket, amelyekre még nem tudjuk a választ. Szörnyen hálásak vagyunk a légibaleseteket vizsgáló brit szervezetnek, hogy csatlakoztak ehhez. Így kétszer ilyen gyorsan tudjuk átkutatni a két hajóval a területet, és kétszer nagyobb lesz az esélye, hogy találunk valamit” – közölte David Mearns, a kutatás vezetője.

A szakemberek azt tervezik, hogy szonár segítségével vizsgálják át a tengerfeneket egy körülbelül 14 négyzetkilométernyi területen. „A terület középpontja az utolsó radarjelen alapul, amely Guernsey-ből jött. A légiirányítók, akik kapcsolatban voltak a géppel Jersey-ben voltak, de a radar vette a repülő utolsó jeleit Guernsey-ből. Ez körülbelül 24 tengeri mérföldre lehet a szigettől” – ismertette a kutatás vezetője.

A 28 éves argentin támadó a francia Nantes-tól szerződött a walesi Cardiffhoz, klubrekordot jelentő 5 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért. Múlt hétfőn utazott el Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A szerencsétlenség óta több játékos is fél a repüléstől, szakemberek dolgoznak velük a tragédia feldolgozásán. A Cardiff egyébként a szombati Bournemouth elleni Premier League bajnoki meccset 2–0-ra nyerte hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!