2020. április 5.,
vasárnap, Vince napja

Víz alatti akció indult Emiliano Sala maradványainak felkutatására

Hír TV

2019. február 3., vasárnap 15:02

Újrakezdik a La Manche-csatorna fölött eltűnt argentin labdarúgó gépének keresését. A munkálatokat egy profi tengerkutató vezeti, két hajóval keresik a Csatorna-szigetek közelében elveszett kisrepülőt. Emiliano Sala és a pilóta feltehetően már nincsenek életben, de a család szeretné megtalálni a holttesteket.

Több mint egy héttel azután, hogy felhagytak az Emiliano Salát szállító kisrepülő kutatásával, víz alatti akció indult az argentin játékos maradványainak megtalálására. A csatár és a gép pilótája feltehetően már nincsen életben, de a család szeretné megtalálni a holtesteket. Erre azután éledt újra a remény, hogy egy francia strandon megtalálták a kisgép két ülésdarabját. A kutatóexpedíciót a La Manche-csatornán egy olyan szakember vezeti, aki korábban már 24 gép roncsát találta meg.

„A magánfinanszírozású kutatással próbálkozunk, hogy megválaszolhassuk azokat a kérdéseket, amelyekre még nem tudjuk a választ. Szörnyen hálásak vagyunk a légibaleseteket vizsgáló brit szervezetnek, hogy csatlakoztak ehhez. Így kétszer ilyen gyorsan tudjuk átkutatni a két hajóval a területet, és kétszer nagyobb lesz az esélye, hogy találunk valamit” – közölte David Mearns, a kutatás vezetője.

A szakemberek azt tervezik, hogy szonár segítségével vizsgálják át a tengerfeneket egy körülbelül 14 négyzetkilométernyi területen. „A terület középpontja az utolsó radarjelen alapul, amely Guernsey-ből jött. A légiirányítók, akik kapcsolatban voltak a géppel Jersey-ben voltak, de a radar vette a repülő utolsó jeleit Guernsey-ből. Ez körülbelül 24 tengeri mérföldre lehet a szigettől” – ismertette a kutatás vezetője.

A 28 éves argentin támadó a francia Nantes-tól szerződött a walesi Cardiffhoz, klubrekordot jelentő 5 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért. Múlt hétfőn utazott el Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A szerencsétlenség óta több játékos is fél a repüléstől, szakemberek dolgoznak velük a tragédia feldolgozásán. A Cardiff egyébként a szombati Bournemouth elleni Premier League bajnoki meccset 2–0-ra nyerte hazai pályán.