2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Villanószert is bevetett a rendőrség egy minszki tüntetésen

A hatóságok éles lőszert is bevethetnek Minszkben a rendfenntartás érdekében. Ezt a fehérorosz belügyminiszter helyettes jelentette be az állami televízióban. Az országban továbbra is mindennaposak a tüntetések az augusztusi elnökválasztás óta. A hétvégén több mint 700 tiltakozót vettek őrizetbe.

  • Villanószert is bevetett a rendőrség egy minszki tüntetésen

Emberek ezrei vettek részt a fehérorosz fővárosban a nyugdíjasok menetelésén, hogy ismét Lukasenko elnök újraválasztása ellen tiltakozzanak. A demonstrálók távozz feliratú transzparenseket és a belorusz ellenzék szimbólumát, piros-fehér zászlót lengettek.

Habár a hétfői tüntetés békésen zajlott, vasárnap több mint 700 embert vettek őrizetbe a hatóságok, akik vízágyúkat és villanó gránátot is bevezettek a tömeg oszlatására.

Az Európai Unió külügyminiszterei hétfőn abban állapodtak meg, hogy további szankciókkal sújtják Fehéroroszországot.

Heiko Maas német külügyminiszter szorgalmazta, hogy Ajakszandr Lukasenkot is vegyék fel arra a szankciós listára, amely további 40 fehérorosz tisztviselőt tartalmaz. Az Európai Unió képviselői szerint ők a felelősek a fehérorosz tüntetések erőszakos elnyomásáért.

Lukasenko elnök neve és további intézkedések azonban később kerülnek majd fel a szankciós listára.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!