2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Felvidéki freskó 03:00

Külföld

Világszerte tüntetnek a rasszizmus ellen

A világ számos országában tiltakozóakciókat szerveztek a rendőri túlkapások és a rasszizmus ellen. A svájci Genfben 5 ezren demonstráltak a faji megkülönböztetés ellen. Az erőszak megfékezése érdekében több államban letakarták vagy eltávolították az egykori rabszolgatartók emlékműveit.

  • Világszerte tüntetnek a rasszizmus ellen

Darus kocsival távolították el a 18. századi rabszolgakereskedő szobrát a londoni múzeum előtt. A gyarmatosítás éveit idéző emlékműveket és a kolonialisták után elnevezett utcaneveket sorban távolítják el a rasszizmus elleni tömegtüntetésekre válaszul.

Ahol a hatóságok nem intézkedtek, ott a tiltakozók megrongálták vagy maguk döntötték le az általuk nem kívánatosnak tartott szobrokat. A brit miniszterelnök higgadtságra szólította fel a felbőszült tüntetőket.

Belgiumban sem menekültek a hírhedt történelmi személyek. II. Lipót belga király emlékművét előbb festékszóróval fújták le, majd megégették a demonstrálók. A szobrot később elszállították, hogy megpróbálják renoválni. Az uralkodó országszerte kiállított szobrairól megoszlanak a vélemények. Az elmúlt napokban az emlékművek eltávolításáért és meghagyásáért egyaránt aláírásgyűjtés indult.

A világszerte elterjedt tüntetéshullám sokakban aggodalmat kelt. A tömegdemonstrációk során ugyanis szinte lehetetlen betartani a koronavírus-járvány miatt elrendelt távolságtartási szabályokat, ami miatt újra emelkedhet a fertőzöttek száma. Az erőszakos megmozdulások miatt Washingtonba kivezényelt Nemzeti Gárda tartalékos tagjainál például egyre nagyobb számban azonosítanak koronavírussal fertőzötteket.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Egy demokrata párti szenátor Kentucky államból megdöbbentő javaslattal állt elő. A felvetésében arról beszélt, hogy olyan babákat kell készíteni, melyek gyerekekre hasonlítanak és szexuális segédeszközként szolgálhatnak a pedofiloknak abban, hogy ne a valódi gyerekek felé forduljanak.
Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

A kormány azt szeretné, hogy a világ egy békésebb hely legyen, és hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jól alakuljanak az elkövetkező időszakban, márpedig mindkét ügy szempontjából Donald Trump győzelme lenne kedvező az amerikai elnökválasztáson - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!