2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Vezető olasz lap: Magyarország 2010 óta pozitív számokat mutat fel családpolitikájában

Az Il Giornale olasz jobboldali napilap 2019. szeptember 9-én, a Budapesten rendezett nemzetközi demográfiai konferencia kapcsán ír cikkében a magyarországi családpolitika eredményeiről.

  • Vezető olasz lap: Magyarország 2010 óta pozitív számokat mutat fel családpolitikájában

A lap szerint „Orbán Viktor Magyarországának adatai ellentétben állnak a legtöbb európai országéval”, például az ország az OECD-átlag kétszeresét költötte el családok támogatására. Ahogy a cikkíró fogalmaz: a szuverenista Magyarország rendkívül pozitív számokat mutat fel a családpolitikában, 2010 óta a házasságkötések száma 42 százalékkal, míg a termékenységi mutató 21 százalékkal emelkedett. Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős magyar államtitkár szavait idézik, aki szerint a mostani kormány politikájának köszönhetően „az abortuszok száma szintén történelmi mélypontra esik, bár ez még mindig magas”. A jobboldali olasz lap cikke az eltérő szemléletet megvilágítva, a magyar családpolitikai gyakorlatot állítja szembe Nyugat-Európáéval. Az olasz hírügynökségek tudósítása nyomán a budapesti demográfiai konferenciáról beszámolt számos más olasz médium, például a Direttanews.it és a Tempi.it portál is.

„Harcostársnak tekintjük Önt az Európa keresztény gyökereinek megőrzése és a bevándorlás megakadályozása érdekében folytatott küzdelemben” – idézi az Il Fatto Quotidiano olasz napilap Orbán Viktor magyar miniszterelnök Matteo Salvinihez, Olaszország korábbi kormányfőhelyetteséhez és belügyminiszteréhez címzett köszönősorait. A lap felidézi, hogy korábban föl is merült, hogy Orbán Fidesze otthagyja az Európai Néppártot, és maga Salvini is felajánlotta neki azt a lehetőséget, hogy formálisan is csatlakozzon a szuverenista csoporthoz. A magyar kormányfő szavai szerint a magyarok soha nem fogják elfelejteni, hogy Salvini volt az első nyugat-európai vezető az illegális bevándorlók Európába érkezésének megakadályozása érdekében, a Földközi-tenger térségében folytatott küzdelemben.

A L`Orient-Le Jour libanoni frankofón lap arról tudósít, hogy Magyarország bejelentette: konzuli tisztviselőt jelöl ki Szíria számára, és ezzel egyike lett azon kevés európai országnak, amely ebben a háborús országban képviselni kívánja a nyugati diplomáciát. A magyar kormányzat részéről világossá tették, hogy jövő évtől kezdve „Szíriával foglalkozó diplomaták alkalmanként látogatják az országot, hogy figyelemmel kísérjék a humanitárius támogatást és a közvetlen konzuli ügyeket” – a magyar külügyi tárca AFP-nek adott nyilatkozata szerint, a döntés pedig megfelel az Európai Unió más országai által követett szíriai gyakorlatnak.

A Le Figaro tekintélyes francia konzervatív lap „Harminc évvel ezelőtt Magyarország megnyitotta a vasfüggönyt és a német újraegyesítés útját” címmel közölt helyszíni riportot szeptember 9-én. A cikk szerzője megemlékezik arról, hogy 1989. szeptember 10-én a magyar külügy részéről bejelentették az osztrák határ megnyitását annak érdekében, hogy a kelet-német állampolgárok nyugatra mozoghassanak. A sorsdöntő eseményt és lépést az NDK akkori vezetése mélyen elítélte, míg a nyugat-német kereszténydemokrata kancellár, Helmut Kohl akkor „az európai szolidaritás döntésének” nevezte Magyarország cselekedetét.

 

Tűzfalcsoport

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!