2019. augusztus 22.,
csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Verhofstadtnál elgurult a gyógyszer

MTI, Hír TV

2018. október 18., csütörtök 16:46, frissítve: csütörtök 16:57

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP-) liberális frakciójának vezetője és társai bevándorlókontinenst csinálnának Európából – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának csütörtökön Budapesten.

Az Európai Néppártnak el kellene határolódnia Orbán Viktortól és a szövetségeseivel együtt a politika trágyadombjára kellene küldenie őket – ezt Guy Verhofstadt mondta a 168 órának adott interjújában. Az EP liberális frakciójának vezetője szerint az Európai Néppárt egésze még nem változtatta meg a magyar miniszterelnökről kialakított álláspontját, de egyre több a kritikus hang. Guy Verhofstadt szerint a Sargentini-jelentés elfogadásával a Fidesz saját pártcsaládja, az Európai Néppárt is úgy ítélte meg a magyar jogállamiság helyzetét, hogy abba Európának be kell avatkoznia. Verhofstadt hozzátette: szerinte Brüsszel hangot adhat ugyan a kritikáinak, de Orbán Viktort csak a magyar szavazók állíthatják meg.

A nyilatkozatra adott válaszában Hídvégi Balázs hangsúlyozta: Guy Verhofstadt fröcsögve gyűlölködve támadja a magyar miniszterelnököt és Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, nem akarnak bevándorlóországot Magyarországból. Hidvéghi Balázs szerint Guy Verhofstadt kereszténységről és demokráciáról prédikál, miközben ő maga testesíti meg a legnagyobb veszélyt ezekre az értékekre.

„Guy Verhofstadt mániákusan bevándorláspárti politikus, megszállott módon képviseli Soros György és a migráció érdekeit, valamint a multikulturalizmust, az Európai Egyesült Államok megszállott hirdetője. Ma ezek jelentik a legnagyobb veszélyt egy erős Európai Unióra” – emelte ki.

Hozzáfűzte: mindez mutatja a jövő évi európai parlamenti választások tétjét. Ha Guy Verhofstadt és társai kerülnek vezető pozícióba, egész Európából bevándorlókontinenst csinálnak – hangsúlyozta. Újságírói kérdésre elmondta azt is, a Sargentini-jelentés egy politikai támadás Magyarország ellen, amely a leghangosabb és legsikeresebb ellenálló a kényszerített bevándorlással szemben.