2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Venezuela szabadon engedett hét bebörtönzött amerikait Maduro két rokonáért cserébe

Venezuela szombaton szabadon engedett hét bebörtönzött amerikai állampolgárt, amiért cserébe Washington elengedte Nicolás Maduro elnök két rokonát, akiket kábítószercsempészet miatt tartottak fogva évekig az Egyesült Államokban - közölte egy magas rangú amerikai tisztségviselő.

  • Venezuela szabadon engedett hét bebörtönzött amerikait Maduro két rokonáért cserébe

A szabadon bocsátott amerikaiak között van a Citgo olajipari vállalat öt alkalmazottja, akiket csaknem öt évig tartottak fogva Venezuelában. 2017-ben Caracasban egy üzleti találkozón vettek részt, ahonnan maszkos biztonsági ügynökök hurcolták el őket, majd több évig tartó börtönbüntetést szabtak ki rájuk.

Szabadon engedték továbbá Matthew Heath volt amerikai tengerészgyalogost, akit 2020-ban vettek őrizetbe kémkedés gyanújával, illetve elengedtek még egy floridai férfit, aki január óta volt venezuelai őrizetben tiltott határátlépés miatt.

Washington cserébe Maduro elnök feleségének két unokaöccsét engedte szabadon. A két férfit Haitin fogták el 2015-ben és a következő évben egy New York-i bíróság el is ítélte őket kábítószercsempészet vádjával.

Még legalább négy olyan amerikai állampolgárról tudni, akiket Venezuelában tartanak fogva.

A dél-amerikai ország legutóbb márciusban engedett szabadon egy amerikait, a Citgo vállalat egy másik vezetőjét.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!