2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Végzetes csapás a békefolyamatra?

Megakaszthatja az izraeli–palesztin békefolyamatot a zsidó állam újabb telepépítése az ENSZ főtitkára szerint. Izrael azután adott engedélyt az építkezésre, hogy Palesztina megfigyelő ország státuszt kapott az ENSZ közgyűlésében. Az izraeli döntés ellen tiltakozva Franciaország és Nagy-Britannia visszahívná nagyköveteit az országból.

Győztes hadvezérként tért haza Mahmúd Abbász palesztin elnök az ENSZ New York-i közgyűléséről. A tagországok elsöprő többséggel támogatták, hogy Palesztina megfigyelő állami státuszt kapjon. „Most már van országunk!” – jelentette ki Abbász az őt ünneplő tömeg előtt. A palesztinok öröme azonban nem tarthatott sokáig, Izrael az ENSZ-szavazás után azonnal megtorlásba kezdett.


Folytatjuk az építkezést Jeruzsálemben, és minden olyan területen, amelyhez stratégiai érdeke fűződik Izraelnek – mondta el Benjámin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke.

Kelet-Jeruzsálemben 3 ezer új ház épül, az ENSZ főtitkára szerint ezzel elzárják az ott élő palesztinokat Ciszjordánia többi részétől. Ban Ki Mun úgy véli, ez végzetes csapást jelenthet az izraeli–palesztin békefolyamatra.

A zsidó állam kormánya ráadásul visszatart mintegy 100 millió dollárnyi adóbevételt is, amely a palesztinokat illetné. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a megszállt területek 200 millió dollárral tartoznak egy izraeli áramszolgáltatónak – a zsidó állam pénzügyminisztere azonban már az ENSZ-döntés előtt jelezte, erre számíthat Palesztina, ha benyújtja kérvényét a világszervezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb akadályokba ütközött az illegális bevándorlás visszaszorítására indított kormányzati program + videó

Újabb akadályokba ütközött az illegális bevándorlás visszaszorítására indított kormányzati program + videó

Az Egyesült Királyságban még tart a csütörtöki önkormányzati választások szavazatainak számlálása, de az eddig beérkezett eredmények nem túl biztatóak a kormányzó Konzervatív Párt számára. Eközben az illegális bevándorlás visszaszorítására indított kormányzati program is újabb akadályokba ütközött. A részletekről Heckenast László számol be Londonból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!