2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Külföld

Véget ért a vesztegzár a koronavírus kínai gócpontjában

76 nap után hivatalosan is feloldották a vesztegzárat a koronavírus gócpontjának számító Vuhanban. A 11 milliós várost január 23-án helyezték karantén alá, hogy megfékezzék a vírus terjedését. A metropoliszban fokozatosan oldják fel a szigorításokat. A hatóságok felhívták az emberek figyelmét, hogy továbbra is tartsák be az óvintézkedéseket. Vuhanban eddig 60 000 megbetegedést regisztráltak és több mint 3 ezren vesztették életüket.

  • Véget ért a vesztegzár a koronavírus kínai gócpontjában

Látványos fényjátékkal ünnepelték Vuhanban a szigorú karantén intézkedések feloldását. A felhőkarcokra azt írták fel, hogy Hello Vuhan. A 11 milliós város 76 napig volt vesztegzár alatt. Miután kedd éjfélkor hivatalosan véget ért a karantén maszkos emberek tucatjai özönlöttek az utcákra, a vasút és buszállomásokra, valamint a repülőtérre is. Az utazást csak azoknak engedélyezik, akiknek van igazolásuk, hogy egészségesek.

Miután megnyitották a város autópályáit, hosszú sorok alakultak ki az útdíjfizető kapuknál. A hatóságok felhívták az emberek figyelmét, hogy csak akkor utazzanak el, ha szükséges, mert ha nem tartják be az óvintézkedéseket akkor megindulhat a járvány második hulláma.

A metropoliszban fokozatosan oldják fel a szigorításokat. Az iskolák és a közintézmények többsége még mindig zárva tart, és részleges utazási korlátozások is érvényben vannak. Sok üzlet kinyitott, de a legtöbb úgy, hogy szabad téren, az utcán árusít, a vevők ugyanis nem tartózkodhatnak zárt térben, csoportokban.

A várost március 28-án már részlegesen megnyitották. Akkor újra indultak a buszok, valamint a földalatti és megérkeztek az első vasúti szerelvények Vuhanba. Egyelőre még kevesen használják a tömegközlekedést.

Vuhant, Hupej tartomány székhelyét január 23-án zárták le, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. A városban, amely a koronavírus-járvány első epicentruma volt, csaknem 10 hétre állt le az élet. Az emberek csak külön engedéllyel hagyhatták el az otthonukat. Vuhanban eddig 60 000 megbetegedést regisztráltak és több mint 3 ezren vesztették életüket.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!