2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Vasakarattal tenne rendet az esélyes, jobboldali jelölt

A bevándorlásellenes jobboldali jelölt, Jair Bolsonaro nyerheti az államfőválasztás második fordulóját vasárnap Brazíliában – az előzetes felmérések szerint. Az egykori katonatiszt jelentős gazdasági növekedést és új munkahelyeket ígért megválasztása esetén. Ellenfele a libanoni, keresztény származású munkáspárti jelölt hogy Fernando Haddad, akit a korrupció miatt börtönben ülő korábbi elnök, Lula da Silva helyetti beugrónak tekintenek. A politikus fő kampányígérete, hogy megválasztása esetén boldoggá teszi a brazilokat.

  • Vasakarattal tenne rendet az esélyes, jobboldali jelölt

Hatalmas gazdasági növekedést és a munkanélküliség elleni küzdelmet ígért elnökké választása esetére Jair Bolsonaro, a brazíliai választás vasárnap tartandó második fordulójának radikális jobboldali jelöltje, aki továbbra is vezet a felmérések szerint.

„Az eredmények azt mutatják, hogy Fernando Haddad nem tudja megverni Bolsonaro-t a második körben. A legutóbbi felmérés csütörtökön készült és körülbelül 12 százaléknyi különbséget mutat a két jelölt között. Egyre kisebb az esély függetlenül attól, hogy a társadalom jó része ebben reménykedik” – mondta egy professzor, Lier Piere Ferreira.

A 63 éves korábbi katonatiszt nem igazán vett személyesen részt a kampányban, mert még a választások első fordulója előtt megkéselték egy kampányrendezvényen. Mégis hívei az otthona előtt várták a politikust Rióban, hátha megjelenik.

„Egész Rióban kampányolunk és folytatni fogjuk a közösségi médiában is. Ha nem jön ki az otthonából hazamegyünk és otthon folytatjuk a kampányt. A cél az, hogy Bolsonarot megválasszák” – mondta egy szimpatizáns.

A másik elnökjelölt, a baloldali Haddad észak-keleten Paraibában találkozott szimpatizánsaival.

„Megvédeni a békét, szeretet és a véleménynyilvánítás szabadságát – mondjunk nemet a diktatúrára és igent a szeretetre” – mondta egy Haddad-szavazó.

Jair Bolsonaro szerint Brazíliában vasakarattal lehet rendet tenni. Az elnökjelölt azzal kampányol, hogy rendbe kell tenni a gazdaságot, a közbiztonságot és az erkölcsöt. Szakértők szerint ezért is lehet szimpatikus a jobboldali jelölt a nép számára.

„A valóságban Bolsonaro a változás egyik eszköze lett. Ez fontos a demokráciában. A változás eszköze vagy a változás látszata a társadalom nagy részének szemében, aki a változás lehetőségét látja benne. Milyen változás? Az emberek mindennapi életében bekövetkező változás. Mind gazdaságilag – egészen a családokig és személyekig – mind pedig morálban és szokásokban. Ez Bolsonaro az átalakulás eszköze” – fejtette ki Jose Luiz Niemeyer, az IBMEC Egyetem professzora.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Bosolnaro-ra a szavazók 56, míg Haddadra 44 százalék voksolna.

(Kezdőkép: AFP)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!